Doe de nier Check

Bron: Nierstichting.nl
Bron: Nierstichting.nl

Het is mogelijk een groot deel van de nierfunctie te verliezen zonder dat iemand klachten heeft. Maar als klachten lijken op een nierziekte is het soms te laat en kan het leiden tot chronische niersuffiëntie. Door nierschade eerder vast te stellen en te behandelen, kan wellicht voorkomen worden dat het zover komt.

Verborgen Nierschade
Nieren werken als een filter en zuiveren zo het bloed. Als de nieren hun zuiverende werking niet meer zo goed doen, merkt u daar lange tijd niets van. Dat heet ‘verborgen nierschade’: de nieren werken slechter, zonder dat u dat gemerkt heeft. Met de gratis Nier Check kunt u zien of u verborgen nierschade heeft.
Tijdig ingrijpen
De Niercheck is een test die u zelf thuis kunt doen. Met de Niercheck controleert u of er te veel eiwit in uw urine zit. Eiwit in de urine is vaak het eerste signaal van nierschade. Als de nieren zijn beschadigd, zal de nierfunctie mogelijk sneller achteruit gaan dan normaal. Bent u er op tijd bij, dan kan eventuele verslechtering van de nierfunctie vaak worden voorkomen. Verborgen nierschade
Van verborgen nierschade merkt u niets. Pas wanneer de nieren nog maar voor 30% werken komen er klachten. Dan is er sprake van ernstig en blijvend nierfunctieverlies en kan binnen een paar jaar dialyse nodig zijn.

Doe de Niercheck!
Vraag nu de gratis Niercheck aan, en doe de zelftest. Deze bestaat uit drie teststrookjes, die u op verschillende dagen gebruikt. De test is eenvoudig zelf te doen, maar volg daarbij wel de instructie.
Hagar HagarsonBron: www.nierstichting.nlArtikel links