Dylan van Brummen. docent economie, bemoedigt jongeren met examenrap

Op maandag 17 mei starten ongeveer 200.000 scholieren met hun eindexamens. Daarmee sluiten ze hun middelbareschooltijd af. Ook in deze coronatijd met weinig sociale contacten. Docent Dylan van Brummen maakte een speciale rap voor alle eindexamenkan•didaten om hen te eren én te motiveren.

Het laatste schooljaar staat vaak in het teken van hard leren, maar ook feestvieren. Dat laatste loopt dit jaar helaas anders door de coronacrisis.

MeesterVlogger
Dylan, ook wel bekend als MeesterVlogger op TikTok en Instagram, zet met zijn track ‘Slagen’ eindexamenkandidaten in het zonnetje. Hij zegt: “veel van mijn leerlingen ervaren stress tijdens dit examenjaar. Ze zijn bang dat ze door alle coronamaatregelen hun diploma niet gaan halen.
Ik wil hen en alle andere scholieren met mijn rap laten weten dat ze zich niet te druk hoeven te maken en moeten vertrouwen op zichzelf. Ze kunnen meer dan ze denken en gaan gewoon slagen!
”.

Een mooie samenwerking
Voor zijn clip heeft Dylan de hulp in geroepen van onder andere:
• het Rijksmuseum,
• Scholieren.com,
• het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS)
• Examenbundel.
De clip, waarin ook acht van Dylans eigen leerlingen te zien zijn, is opgenomen in een leeg Rijksmuseum en op het Hubertus & Berkhoff, de Culinaire Vakschool waar Dylan lesgeeft.
Aanstormend talent Mickos, die zelf in de vierde klas van de havo zit, produceerde de track. Het Haagse collectief Touchy Studios maakte de bijbehorende video. In de clip staat een troon van Examenbundels centraal. Deze is ontworpen en gemaakt door designbureau CooLoo.

Volwaardig diploma
Dylan van Brummen benadrukt dat het diploma van de eindexamenkandidaten van 2021 net zo goed een volwaardig diploma is als dat het alle voorgaande jaren was. Het krijgen van online les, uitval van leraren en andere maatregelen zorgden voor een onrustig examenjaar. “Het diploma is geen cadeautje. ‘Coronadiploma’s’ bestaan niet voor mij. Leerlingen hebben ervoor moeten knokken dit jaar. Daar mag best wel wat meer aandacht voor zijn”.

Losgaan
Twee jaar geleden maakte MeesterVlogger ook een examenrap. Dat was een groot succes; nog steeds zingen veel leerlingen het liedje mee. Dit jaar is het nummer bedoeld als extra motivatie voor alle scholieren in deze vreemde examentijd. Dylan zegt hierover: “hopelijk wordt dit het nummer waarop leerlingen los kunnen gaan. Voor én nadat ze geslaagd zijn!”.

De examenrap ‘Slagen’ is vanaf maandag 10 mei te bekijken en beluisteren via onder andere YouTube en Spotify.


Artikel links