Echte Currypasta maken

Curry’s en boemboe’s maken lijkt een heel ingewikkeld karwij. Maar dat is het niet. Deze groene currypasta is (met keukenmachine of blender) in een handomdraai gemaakt. En als ze het zelf maakt, kan je het nog aanpassen aan je eigen smaak. Zo kun je de koriander vervangen door peterselie of bieslook en kun je meer of minder peper toevoegen. Wij houden wel van een pittige curry en namen twee rode pepers, met zaadjes. Niet op de foto, maar wel essentieel voor de smaak: kurkuma, komijn en een vingerhoedje azijn. Overigens had er best nog wel een pepertje bij gekund.

Bron recept: Eetsnob

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 bosuitjes
  • 1 ui
  • 2 rode pepers
  • 3 cm gember
  • 3 eetlepels basilicum
  • 3 eetlepels Koriander
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 gemalen komijn
  • 1 vingerhoedje azijn

Bereiden currypasta
Pel de ui, schil de gember en haal het witte deel uit de stengel citroengras. Hak het met alle ingrediënten in grove stukken en maal het daarna met de kurkuma, komijn en azijn fijn in een keukenmachine. Voor een meer Thaise smaak kan je de azijn vervangen door vissaus. Voor een wat zoetere variant kun je kiezen voor wat palmsuiker of een scheutje gembersiroop. Tot zover de pasta.

Voor de viscurry heb je nog nodig

  • 400 gram vis of zeevruchten naar keuze (vis in stukken van 3 cm snijden)
  • 1 blik kokosmelk
  • zout en olie



Bereiden viscurry
Doe een klein beetje olie (rijstolie of zonnebloemolie) in een hete pan en bak hierin zachtjes de currypasta totdat de geuren goed vrijkomen. Voeg dan de kokosmelk toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Doe dan de vis erbij en laat nog 10 minuten zacht koken. Op smaak maken met zout. Serveren met rijst en frisse komkommer. Eventueel nog bestrooien met wat verse basilicum en/of verse koriander. Eet smakelijk.

Bron recept: Eetsnob