Een stedentrip aan het plannen Momondo raadt je aan om eerst te kijken

Na het analyseren van de hotel- en vluchtprijzen van negen populaire stadsbestemmingen, raadt reiswebsite momondo.nl reizigers aan om eerst te kijken wanneer wat het goedkoopste moment is om een bepaalde bestemming te bezoeken.


Lage prijzen in de winter
Voor acht van de negen bestemmingen toonde de analyse aan dat deze gecombineerde prijs het laagst is in de maand januari. Alleen een bezoekje aan Moskou is goedkoper in maart.

Juli was de duurste maand om New York, Barcelona, Parijs, Kopenhagen en Londen te bezoeken. Voor Berlijn zijn zowel juli, mei, augustus en september het duurst.

En hoewel april de duurste maand is om Rome te bezoeken, moet iedereen die geld wil besparen op een stedentrip naar Lissabon en Berlijn de maand augustus vermijden, wanneer de vlucht- en hotelkosten het hoogst zijn.

Goedkoopste maand voor vluchten en hotels

Duurste maand voor vluchten en hotels

New York

Januari

Juli

Parijs

Januari

Juli

Barcelona

Januari

Juli

Rome

Januari

April

Berlijn

Januari

April/mei/augustus/september

Lissabon

Januari

Augustus

Kopenhagen

Januari

Juli

Moskou

Maart

September

Londen

Januari

Maart/juli


Beste zomerbestemmingen

Als je bent gebonden aan de schoolvakanties in juli en augustus, raadt momondo je aan om New York, Barcelona, Kopenhagen en Londen te vermijden, omdat jouw reis op dat moment het meest zal kosten. Bezoek daarentegen Berlijn in juli en Rome in juli of augustus, want deze steden zijn het duurst om te bezoeken in de lente.

De Nederlandse woordvoerster Sasha Wood, stelt: : “Net als zoveel andere dingen in het leven draait het bij reizen allemaal om timing. De lente is typisch een hoogseizoen voor stedentrips en daarom ook het duurste moment om te gaan. De prijzen worden hoog gehouden door de hoge vraag vanwege het aangename lenteweer. In sommige steden is het in de zomer gewoon te warm om rond te wandelen en misschien een beetje te fris naarmate de herfst nadert. Aan de andere kant krijgen de reizigers die bereid zijn de kou te trotseren veel meer waarde voor hun geld door in januari te reizen.