Eerste editie winterevenement TINK in Den Haag start morgen

Morgen begint in Den Haag de eerste editie van het nieuwe kerstevenement TINK met zeventig wonderlijke, bijzondere, creatieve etalages. De binnenstad is veranderd in een grote kijkdoos voor het winkelend publiek dat via een wandelroute de kunstwerken kan keuren, de mooiste etalage kiezen en fraaie prijzen winnen, zoals een wintersportreis. Op 15 en 16 december is TINK XL, een grootse winterparade met theater, muziek, dans, cabaret, poëzie en veel meer.

Al jarenlang reizen liefhebbers in december af naar Londen, Parijs of New York voor de fraaiste kerstetalages. Voortaan kunnen zij in Nederland blijven, want nu kun je ook in Den Haag met je neus tegen de winkelruit gedrukt je verwonderen bij het nieuwe winterevenement TINK Amazing Shop Windows. Van zaterdag 8 tot eind december toveren ondernemers, warenhuizen, studenten en creatieven zeventig winkeletalages om in sfeervolle en bijzondere kunstwerken. Het zal lijken alsof Tinkerbell, het elfje van Peter Pan, haar sterrenstof over de residentie heeft laten dwarrelen.

Wandelroute
Zo krijgen de etalages van modeontwerper Michael Barnaart van Bergen een smaakvolle wintersfeer zonder de gebruikelijke glitters en kerstsymbolen, maar met modellen die de gezelligheid en het feestgevoel symboliseren. Bij XcesorY is een sneeuwlandschap te zien met een bewegende, wit met zilveren boom. In de etalage van het Oostenrijks Toeristenbureau kunnen de passanten zichzelf als wintersporters bewonderen. Oatmealstudio maakt een adventskalender met pakjes van alle 144 nationaliteiten in Den Haag. Student Dian Bosma plaatst in de etalage van Black Labels een levensgrote Husky. Bij Madeleine Lingerie is een lichtkrans met handgeblazen en beschilderde ornamenten van glaskunstenaar Christopher Radko te bewonderen. Bovendien kun je je van 13 t/m 16 december laten fotograferen in de Bubble op ‘t Plein (foto boven) voor de ultieme kerstkaart. De Haagse binnenstad wordt kortom één grote expositieruimte, waar het winkelende publiek – Hagenezen, expats en toeristen – via een speciale wandelroute van TINK en de etalages kan genieten.

TINK XL
Tijdens het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 december voltrekt zich met TINK XL in de Haagse binnenstad een winterparade aan theatervoorstellingen, koren en concerten. Je kunt dan gezellig shoppen, etalages kijken en onderweg kleine voorstellingen en sneak previews van culturele Haagse gezelschappen beleven. Zo zijn er zingende kerstbomen; danst Lonneke van Leth delen uit Het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’; treedt Kwintet op, vijf muzikanten uit een van de oudste fanfares van Den Haag; zingt het bekende Residentiekoor Christmas carols; is er voor de allerkleinsten sprookjesachtig muziektheater met Dobbe en de Draak; is er een Haagse Poëzie Route; en presenteert Close-Act met White Wings betoverende verschijningen die met hun doorschijnende vleugels over het publiek lijken te zweven. Wie deze dagen het verstopte elfje Tinkerbell ontdekt in een van de etalages maakt kans op een leuk cadeau. Het gehele programma van TINK XL verschijnt op de site van TINK.

Scroll to Top