Eet, geschreven door Suzanne Hazenberg

Magazine  »  Lifestyle (864 artikelen)  »  Lezen & muziek (307 artikelen)

Vanaf vrijdag 13 april is Eet, de nieuwe thriller van Suzanne Hazenberg in de winkel verkrijgbaar. Lees hieronder een column van Suzanne over haar nieuwe boek. Neem ook eens een kijkje op haar eigen website.

Vies
Mijn nieuwe thriller is uit. Eet is de titel. Mijn vorige boek, Obstructie, is tot mijn grote vreugde heel goed ontvangen, maar er waren twee kritiekpunten. Allereerst zou het boek niet spannend genoeg zijn voor een thriller. Tegelijkertijd hoorde ik voortdurend van lezers dat ze het boek niet konden wegleggen als ze er eenmaal in waren begonnen. Blijkbaar was het wel spannend, maar niet op de gangbare manier. Dat kan best kloppen, want inObstructie is het niet de vraag is wie de dader is, maar of hij de moord wel of niet gaat uitvoeren. Kortom, het was een thriller die niet zoals gewoonlijk begón met een moord, maar met ermee eindigde.

Suzanne hazenberg eet

Bij Eet is dat niet het geval. In de eerste zin sterft al iemand. Maar wederom is al meteen duidelijk wie de moordenaar is. Gaat hij nog meer mensen ombrengen en zo ja, wie? Daders zijn psychologisch gezien nu eenmaal interessanter dan hun slachtoffers, die doorgaans een stuk normaler zijn. Bij Eet heb ik gekozen voor een tamelijk gestoorde seriemoordenaar, eentje die zijn slachtoffers uitkiest op grond van hun lichaamsgewicht. Psychopaten hebben zo hun eigenaardigheden.
Leuk detail is dat ik op het idee van Eet kwam in een restaurant, waar ik het met mijn tafelgenoot had over de herkomst van een nogal exclusief gerecht op de kaart. Welk gerecht het was, verklap ik niet, want dan zou ik de clou van mijn boek weggeven. Overigens zijn het niet de escargots, zoals het omslag van Eet misschien doet vermoeden.
Verder waren er enkele critici die Obstructie een vies boek vonden. Dat zij de menselijke stoelgang blijkbaar een ongemakkelijk onderwerp vinden, zegt echter meer over deze mensen en hun gevoel van humor dan over het boek. Wie dan ook hoopt dat ik deze kritiek ter harte heb genomen, komt bedrogen uit: ook in Eet zit een ‘viezig’ element en toevalligerwijs heeft dit net als inObstructie met de spijsvertering te maken, zij het op een heel andere manier – dat stelt misschien gerust.

Rest mij alle thrillerliefhebbers uit te dagen Eet te lezen. Wie durft?


Posted

in

by

Tags: