Falende Johan Derksen is deze zomer de grote kracht van VI Oranje

VI Oranje scoort één miljoen kijkers ten opzichte van 3,6 miljoen kijkers van Studio Voetbal. En dat is nog best knap gezien de op het eerste gezicht valse start die het programma heeft gehad.


Vooral Johan Derksen weet het tijdens de voorbereiding en de kwalificatie zeker. Het Nederlands voetbal elftal is niet goed genoeg en van Gaal is een “Gevaarlijke gek”. En juist deze valse start laat de grote kracht van Derksen en VI Oranje zien. Het Nederlands elftal presteert boven verwachting en Louis van Gaal heeft de touwtjes strak in handen. En hij heeft nog geen rare schreeuwbui gehad. Derksen zit er ondanks zijn uitspraken wel, op de blaren en met enige zelfspot. Soms kan hij niet anders dan lachen als een boer met kiespijn, en dat is heerlijk om naar te kijken.

Daar waar Studio Voetbal te onuitgesproken en politiek correct is nemen de heren van VI Oranje geen enkel blad voor de mond. Wim Kieft is eerlijk over zijn eigen verslaving maar bijvoorbeeld ook over het commentaar dat Arno Vermeulen geeft. Hierbij geeft hij een mooi beeld van hoe het er achter de schermen aan toe gaat. De heren zeggen wat wij vaak denken maar wat andere commentatoren niet durven zeggen. Hierdoor geven ze unieke inzichten in de voetbalwereld.

Sportief gezien hoop ik dat het Nederlands elftal wereldkampioen wordt. Met als kers op de taart na het laatste fluitsignaal een close-up van Johan Derksen. Nou pik, leg dat maar eens uit 😉 Ik ga er even lekker voor zitten.

Viva Hollandia