Familiebedrijf Secrid ondersteunt musea met Meesterwerken in miniforma

Half november lanceert het Nederlandse familiebedrijf Secrid haar ART collectie. Vier nieuwe, in Nederland gemaakte miniwallets, versierd met schilderijen uit het Mauritshuis en het Rijksmuseum. Hollandse ambacht in je broekzak. De ART collectie is een creatie van Nederlandse bodem, waarin modern, duurzaam design en oude meesters samenkomen. Een hoogwaardig souvenir waarmee de koper de musea direct steunt. A piece of art in your pocket, designed to last.

De kunstwerken zijn tot in de kleinste details op het leer gedrukt. Zelfs de barstjes in de oorspronkelijke verf zijn zichtbaar.

Iconische Nederlandse schilderijen
De Secrid ART collectie is geïnspireerd op vier iconische Nederlandse schilderijen. Het meisje met de parel van Johannes Vermeer en Carel Fabritius’ Het Puttertje uit het Mauritshuis, vormen de ene helft van de collectie. Rembrandts pronkstuk De Nachtwacht en Bloemstilleven met een keizerskroon van Jacob Vosmaer, tentoongesteld in het Rijksmuseum, de andere helft.

Tot in de kleinste details
Voor het drukken van de meesterwerken op leer is Secrid de samenwerking aangegaan met de Italiaanse leerbewerker Vivolo. Met hun speciale printtechniek is het gelukt om zelfs de kleinste details van de schilderijen in beeld te brengen. Zo is deze portemonnee een kunstwerk voor in de broekzak.

Steun aan musea
Met de ART collectie wil Secrid haar bijdrage leveren aan het aanbod van sustainable souvenirs. Daarnaast steun je met de aanschaf van een Art wallet rechtstreeks de musea die de schilderijen tentoonstellen.

De ART collectie zal 15 november worden gelanceerd. De collectie is vanaf dit moment verkrijgbaar bij secrid.com, de Secrid Brandstore in Rotterdam en ruim 400 verkooppunten wereldwijd. Het Mauritshuis en het Rijksmuseum zullen beiden een deel van de collectie beschikbaar hebben in hun shops .

Over Secrid

In 2009 introduceerde Secrid de Cardprotector, waarmee een nieuwe generatie portemonnees werd geboren. Inmiddels verkopen zij hun wallets in ruim zeventig landen. Vanaf het begin van haar bestaan laat Secrid zien dat je succesvol kunt zijn met lokaal produceren en een focus op een minimale eco-footprint. Secrid benadrukt het voordeel van samenwerken met lokale leveranciers en designers, waarmee ze jarenlange ervaring heeft.Artikel links