Ferry Doendens speelt Sy Spector in the Bodyguard

We kennen hem van Goede Tijden Slechte tijden als Lucas Somers,. Maar Ferry Doedens kan veel meer. Vanaf eind juli speelt hij de rol van Sy Spector in de hitmusical The Bodyguard. Producent Albert Verlinde: heeft daarin alle vertrouwen± “Ferry is de ultieme Sy Spector en ik kan niet wachten om hem op het toneel te zien staan:´´

Ferry Doendens deelt zijn rol met .Patrick Martens die de rol vanaf het begin op zich heeft genomen. Albert Verlinde:” Samen met Patrick hebben we dan twee fantastische Sy Spectors. We gaan met een prachtige cast het tweede seizoen in van deze succesvolle musical en het blijft iedere keer weer een feest om de show te zien.”

Weg uit Meerdijk

Ferry werd bij het grote publiek bekend in zijn rol als Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze rol heeft hij vanaf 2009 bijna dagelijks vervuld op RTL 4. Op 31 december 2015 vertrok Lucas uit Meerdijk en verlegde Ferry zijn focus naar andere artistieke fronten.

In 2011 bracht Ferry zijn eerste solo-single uit, getiteld “Bij Mij”. In 2013 kwam de single “Hoger En Verder” uit, gevolgd door “Droom Over Jou”, samen met rapper Billy Dans.
Ferry groeide zelfs uit tot musicalster. In 2012 speelde hij de rol van Prins Fiyero (alternate) in de musical Wicked. In 2015 volgde de hoofdrol van Danny Zuko (alternate) in de musical Grease.

Het beste van Idols
Ook treedt Ferry op als presentator. Daarmee maakte hij in 2013 zijn debuut met met het programma Het Beste van Idols Worldwide bij RTL 5. Al snel volgde de backstage-presentatie bij X Factorop RTL 4.
In 2013 was Ferry genomineerd bij het Gouden TeleVizier-Ring Gala voor een TeleVizier Talent Award.Het jaar 2016 staat voor Ferry in het teken van muziek. Hij was te zien in Maestro op NPO 1, hij stond in het theater als Danny Zuko in de musical Grease, én hij is een nieuwe single aan het opnemen.
Daarnaast schitterde hij op het witte doek in de filmSneekweek. Op dit moment is Ferry druk met opnames voor de nieuwe serie Nieuwe Tijden op RTL4, staat hij in juli in de theaters met de musical The Bodyguard en is hij vanaf september te zien in Dance Dance Dance.

Fotograaf: Jacob van RozelaarArtikel links