Festivalhit The Mole Agent van Maite Alberdi infiltreren in een bejaar

Cinema Delicatessen brengt The Mole Agent op 10 december uit in de bioscopen. Vincent van Warmerdam componeerde de soundtrack bij de film van Maite Alberdi, een onweerstaanbare combinatie van klassieke detective, observerende documentaire en tragikomedie.

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij krijgt deze rol na een castingsessie bij privédetective Romulo. Hij zoekt een geloofwaardige mol om in een bejaardentehuis te infiltreren.
Romulo’s cliënt is een bezorgde dochter van een van de bewoners. Ze vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt. De door haar ingehuurde detective moet ontdekken wat er echt aan de hand is.

83 jarige spion
Maar Sergio is 83, geen 007. Hij heeft moeite met hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl Sergio informatie verzamelt, krijgt hij een band met diverse bewoners van het bejaardentehuis. Hij beseft hij de waarheid onder de oppervlakte anders is dan het vermoeden.

Absurdistische humor
Met veel absurdistische humor is The Mole Agent van Maite Alberdi een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire. Het is een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten.

The Mole Agent is een productie van Micromundo Producciones; Volya Films is de Nederlandse coproducent.

The Hollywood Reporter: “Funny, poignant and finely crafted” / IndieWire: “The most heart-warming spy movie ever made… delightful character study” / Screen: “Charming… this spy documentary should readily attract audiences with its warmth, humanity and quiet compassion” / The Playlist: “A perfect movie