Fietsrouteplanner nu met horeca en logeeradressen

De recreatieve fietsrouteplanner start het seizoen met een primeur: vanaf nu publiceert de planner alle fietsvriendelijke horeca en logeeradressen die het Fietsers Welkom! label voeren. Hierdoor wordt het mogelijk om fietsroutes te plannen langs bedrijven die fietsers extra service bieden voor een geslaagde fietsdagtocht of fietsvakantie.

fietsrouteplanner

Fietsers Welkom!

is het landelijke kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca & logies die nabij het landelijke fiets- en/of knooppuntennetwerk gevestigd zijn. Bij een Fietsers Welkom! bedrijf kan de fietser rekenen op extra service voor een aangename fietstocht of -vakantie. Het label wordt uitgegeven door Stichting Landelijk Fietsplatform. Om voor het label in aanmerking te komen moet het bedrijf aan een aantal criteria voldoen. De medewerkers van de aangesloten bedrijven hebben fietskaarten ter inzage en kennen de fietsroutes in de omgeving. De bedrijven hebben ruime openingstijden en fietsers kunnen voor logies en op campings ook voor één nacht terecht. Ook bieden alle Fietsers Welkom! bedrijven de mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden.

De recreatieve fietsrouteplanner (ontwikkeld door de Fietsersbond, het NBTC en het Landelijk Fietsplatform) is al jaren zeer populair bij Nederlandse fietsers. De planner biedt behalve informatie over de LF-routes en fietsknooppuntnetwerken, ook andere interessante informatie zoals over musea, recreatiegebieden, bankjes, OV-fietspunten, ponten en veren. De fietsrouteplanner staat op www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner.

Iedereen die meer wil weten over het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! kan kijken op www.allefietserswelkom.nl.