Fietsweek Veluwe Vallei 2 tm 6 juli 2007

Fietsweek Veluwe & Vallei 2007
Fietsweek Veluwe & Vallei 2007

De Veluwe & Vallei Fietsweek is een nieuw evenement dat dit jaar (2007) de eerste week van juli jaarlijks georganiseerd wordt door de Regio VVV Veluwe & Vallei in samenwerking met deelnemende campings.

Fietsweek Veluwe & Vallei 2007
Fietsweek Veluwe & Vallei 2007

De Regio Veluwe & Vallei bevindt zich in het hart van Nederland en ligt ingekapseld tussen de Veluwe, De Utrechtse Heuvelrug en het Rivierengebied. Het vormt daarmee een ideale uitvalsbasis voor het maken van prachtige fietstochten. U fietst afwisselend door heide en bos, langs uitgestrekte uiterwaarden en over pittoreske dijkjes.

Deze regionale fietsweek vervangt de Fietsweek Veenendaal, die vorig jaar na 23 jaar voor het laatst is gehouden. De Veluwe & Vallei Fietsweek heeft veel weg van de Drentse Fietsvierdaagse waar start- en controleposten als een klaverblad met elkaar verbonden zijn. Er zijn in totaal 9 startpunten, bestaande uit (mini-) campings, waar de deelnemers, tegen een speciaal tarief, ook kunnen overnachten.

De heer Siebinga, een zeer ervaren routemaker, is al maanden druk met het voorbereiden en uitzetten van alle routes. Hij kent het hele gebied op zijn duimpje. Op zijn fiets, zijn voornaamste vervoermiddel, legt hij jaarlijks duizenden kilometers af.

Gezien de grote hoeveelheid werk, is besloten om met één afstand te beginnen. Vier dagen lang kan er vanaf alle startplaatsen een route van 40 km worden gereden. Mogelijk dat er volgend jaar een extra afstand aan wordt toegevoegd. De heer Siebinga probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande, meest bewegwijzerde routes en het fietsknooppuntensysteem.

Fietsweek Veluwe & Vallei 2007
Fietsweek Veluwe & Vallei 2007

Artikel links