Frankey maakt Tilburg leuker #2

Frankey maakt de wereld een stuk vrolijker. De bewoners van Tilburg verraste hij met zijn kunstwerken op uitzonderlijke plekken,

De Amsterdamse kunstenaar Frankey maakte maar liefst zeven streetart art objecten, kriskras door het centrum van Tilburg. Van tekenfilm personage Homer Simpson bovenop een dansschool en een pizza-etende reiger op het dak van een grote pizza-keten, tot een draaimolen-paard op een lichtmast.

Frankey was vorige maand veelvuldig in het nieuws door de Lego-versie van volkszanger André Hazes op de Dam in Amsterdam. Evenals vorig jaar mocht hij ook nu weer Tilburg tot zijn werkterrein maken:
“Ik vind het tof dat Kaapstad niet stopt met de bewoners van Tilburg verrassen. Helemaal nu het festival niet door kon gaan. Toen ik gevraagd werd door de organisatie om toch ook dit jaar een aantal werken te maken, heb ik meteen toegezegd. Hopelijk zorgen ze net als vorig jaar weer stuk voor stuk voor een glimlach.”

Kaapstad is een festival in de binnenstad van Tilburg en bestaat sinds 2018. Tijdens Kaapstad wordt de binnenstad van Tilburg drie dagen lang gekaapt door lokale, nationale en internationale kunstenaars die zorgen voor verbazing, een lach en verwondering. Kunst in de openbare ruimte krijgt dankzij Kaapstad weer een nieuwe dimensie. Installaties en performances laten de bezoekers en toevallige passanten stilstaan en nadenken over wat ze nu écht zien. Door corona vindt het festival dit jaar niet plaats, maar pas in augustus 2021.

Artikel links