Freek en Hella de Jonge schenken 25.000 Euro aan Stadsschouwburg Haarl

Fotocredit: Bibi Veth
Fotocredit: Bibi Veth

Grandioos. Dat is de Week van Freek de Jong in Stadsschowburg Haarlem. Daarmee vierde de cabaretier zijn 50-jarig jubileum. Het grootste cadeau gaven hij en zijn vrouw Hella zelf, namelijk: 25.000 euro voor de jarge Stadsschouwburg. OP 22 juni sluit de kunstenaar de Week van Freek af met Freek & Friends in concert

Freek en Hella de Jonge schenken de Stadsschouwburg een bedrag van €25.000 om eens in de vijf jaar op 20 juni in Haarlem een Neerlands Hoop dag te organiseren.

De Neerlands Hoop dag
De Neerlands Hoop dag zal in het teken staan van:
• Nederlands cabaret,
• talentontwikkeling,
• talentscouting
• het werk van Neerlands Hoop.
Directeur Jaap Lampe is zeer vereerd met deze gift. Het bedrag werd door Freek na afloop van de uitverkochte voorstelling Neerlands Hoop, op het podium overhandigd aan Jaap Lampe.
De directie van de Stadsschouwburg zal in nauwe samenspraak met Freek de Jonge de eerste Neerlands Hoop dag op 20 juni 2024 gaan vormgeven.

Freek de Jonge en Stadsschuwburg Haarlem
Op 20 juni 2019 vierde cabaretier Freek de Jonge zijn vijftigjarig podiumjubileum in de Haarlemse Stadsschouwburg. Deze schouwburg is de plek waar Freek de Jonge samen met Bram Vermeulen met het avondvullende cabaretprogramma Neerlands Hoop in 1969 in première ging.
Vijftig jaar geleden kregen zij deze kans van toenmalig directeur Peter Lohr. Het podiumjubileum is voor Freek aanleiding voor een schenking aan de Stadsschouwburg die dit jaar haar honderdste jubileum viert.

Artikel links