Gebeld worden tijdens begrafenis meest gnant

Een begrafenis is de meeste gênante situatie waarin je plotseling gebeld kan worden, zo vinden zakelijke telefoniegebruikers. Een grote meerderheid ervaart telefoongerinkel tijdens begrafenissen en andere plechtigheden als een ongemakkelijk moment.

Een onderzoek naar zakelijk gebruik van mobiele telefonie door onderzoeksbureau inVotes van Maurice de Hond vroeg 353 respondenten naar de meest gênant situaties waarin een telefoon kan afgaan. Voor 76% van hen levert een telefoontje gedurende een begrafenis of dergelijke plechtigheid een rood gezicht op. Gebeld worden tijdens een sollicitatiegesprek kwam op de tweede plaats, al vinden respondenten dat met 6% beduidend minder erg.

Opvallend is de bereidheid van zakelijke telefoniegebruikers om overal en altijd bereikbaar te zijn. Ruim 4% geeft aan het nooit gênant te vinden als hun mobieltje afgaat. Het ontvangen van een telefoontje in de stiltecoupe van de trein of zelfs onder de douche zijn duidelijk geen taboe meer: respectievelijk 2% en 1% van de respondenten vindt dat ongemakkelijk. Telefoongerinkel tijdens een eerste date is zelfs voor niemand een bezwaar.