Gerrit Achterbergpad nieuw wandelpad op de Utrechtse Heuvelrug

Op 20 mei wordt het Gerrit Achterbergpad geopend. Dit is een nieuw klompenpad van 11km lang en leidt door het mooie buitengebied van Wijk bij Duurstede, Langbroek en Doorn in en rond de Utrechtse Heuvelrug. Dit nieuwe Klompenpad is uitgezet door Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met Wim van Amerongen. De initiatiefnemer Wim van Amerongen schreef het boek ‘In de voetsporen van Gerrit Achterberg’ over het leven van de dichter. Dit boek was de inspiratiebron voor het Klompenpad dat onder andere voert langs plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol in het leven van de dichter hebben gespeeld.


Grotere kaart weergeven

gerrit achterberg

Op 22 mei wordt een special wandeling georganiseerd en kunt u samen met initiatiefnemer Wim van Amerongen het pad aflopen. Meer informatie hierover vind u op www.uitindeheuvelrug.nl.

Met de bijbehorende folder leert u al wandelend over het Gerrit Achterbergpad meer over de lokale natuur en de cultuur. Langs de route staan daarnaast panelen met streekgebonden gedichten van Gerrit Achterberg, die Wim van Amerongen selecteerde.

Het Gerrit Achterbergpad is mede mogelijk gemaakt door Landschap Erfgoed Utrecht, Wim van Amerongen, gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug, provincie Utrecht, Staatsbosbeheer, Landgoed Sandenburg, Nationale Postcode Loterij, Streekhuis Kromme Rijn en De Stichtse Rijnlanden.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn rondwandelingen door het agrarische cultuurlandschap, die zoveel mogelijk over historisch tracé gaan. De lengte van een Klompenpad ligt tussen de 3 en 15 kilometer. Wanneer mogelijk wordt bij wandelroutes langer dan 10 kilometer ook een ‘doorsteekroute’ gecreëerd waardoor de wandelroute ook verkort kan worden gelopen. Er zijn inmiddels 33 Klompenpaden in Utrecht en Gelderland. Folders van deze Klompenpaden zijn onder andere verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio. Meer informatie over deze routes kunt u vinden op: www.klompenpaden.nl.