Google Art Selfie doorzoekt duizenden kunstwerken naar een gezicht dat

Ben je benieuwd hoe de Sterrennacht van Van Gogh er van dichtbij uitziet? Of wat het verschil is tussen moderne en hedendaagse kunst? Zou je graag eens ronddwalen in een museum aan de andere kant van de wereld? Met Google Arts & Culture (Kunst en cultuur) kun je topexposities bezoeken, tot op de meest verbluffende details inzoomen op kunstwerken en door duizenden verhalen, foto’s, video’s en manuscripten browsen. Maar er is nu ook een extra functie toegevoegd, met Art Selfie neem je een foto van jezelf. Google doorzoekt daarna duizenden schilderijen om te zien of er gezichten bij zijn die op jou lijken.
Download Google Arts & Culture voor Android

Download Google Arts & Culture voor IOSSpeel zelf voor conservator door op zoek te gaan naar je favoriete kunstwerken, collecties samen te stellen en deze te delen met vrienden. Reis overal naartoe met rondleidingen langs iconische locaties, beroemde gebouwen en natuurwonderen, gewoon op je scherm of in VR. Leer elke dag iets nieuws.

Google Arts & Culture heeft samengewerkt met meer dan 1200 museums, galerie├źn en instituten uit 70 landen om hun exposities online beschikbaar te stellen voor iedereen. Neem nu zelf een kijkje.