GPS Outdoor in Frankrijk.

De site TraceGPS
De site TraceGPS

Frankrijk is ons favoriete vakantieland. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en moutainbiken. Ik bereid mijn vakanties graag goed voor en speur regelmatig het internet af naar leuke routes.

Kort geleden vond ik een Franse site met goed verzorgde routes voor outdoor activiteiten, http://www.tracegps.com .

Om u een indruk te geven van de mogelijkheden van deze geweldige site beschrijf ik hier een voorbeeld voor het verkrijgen van een leuke wandeling in de Bourgogne nabij de oud Romaanse stad Avallon.

Een prachtige wandeling in een vakantieomgeving die ik je kan aanbevelen.

Routekaartje Overzicht wandeling Saint Moré
Routekaartje Overzicht wandeling Saint Moré

Klik in de site http://www.tracegps.com (zie foto 1) op Cherger un cicuit GPS; of klik hierop; http://www.tracegps.com/fr/reccircuit.htm

Klik op de kaart van Frankrijk de regio aan waar je wilt wandelen; bij voorbeeld in dit geval klik aan Bourgogne, bovenste regio. Er verschijnt een kaartje met diverse GPS tracks (sporen) in de regio tussen Troyes en Orléans. Met + en – kun je inzoomen. In dit voorbeeld zoem ik in, in de omgeving van Clamecy. Door inzoomen en schuiven met het handje op de kaart vindt ik een groene druppel voor een wandeling bij Arcy-sur Cure. Ik klik erop en er verschijnt een ballon met informatie over circuit nr. 9552, Les Grottes de Saint Moré, 14,17 km Boucle. Ik klik op visualiser la tracé de ce cricuit en . . . voila . . . . er verschijnt een route op het kaartje.
Ik klik nu in het informatieballonnetje op de naam van de wandeling Les grottes de Saint Moré. Ik kom in een nieuw tabblad in een pagina met daarop de wandeling op een topografische kaart. De wandeling volgt gedeeltelijk de GR 13A – GR de Pays du Tour de l’Avallonnais .
In Frankrijk zijn GR trajecten vaak ook al ingetekend op de locale Topografische kaarten.

Ik druk nu op Agrandir in de rand van het kaartje en ik krijg een bijna schermvullende kaart waar de route is ingetekend. Met het windows knipprogramma maak ik er een schermkopie van en sla die op. Zo heb ik een mooie overzichtskaart van de wandeling. (foto 2)

Ik kan het kaartje nu inzoomen. Met een scrolletje wordt het kaartje een topografische kaart waar de wandeling is ingetekend. Van het bovenste en onderste deel van de wandeling maak ik nu schermkopieën die ik opsla als Saint Moré Noord (foto 3) en Saint Moré Zuid (foto 4). Beide kaartjes print ik uit en zo krijg ik de wandeling op een topografische kaart om mee te nemen onderweg als ik de wandeling ga doen.

Naast het Kaartje is er op de sitepagina een overzicht van de Parameters du circuit. (foto 5).
Ik Klik op Télechargez le fichier GPX en download zo de GPS track van deze wandeling.

Ik kan op pad gaan met mijn GPS, wandelen vanuit St Moré, bij Avallon in Frankrijk. Natuurlijk neem ik ook de kaartjes mee.

Ik kies voor dit voorbeeld van deze wandeling omdat ik deze wandeling enkele keren heb gewandeld met deelnemers aan een actieve vakantie in Frankrijk met ons kampeerclubje VAKER, www.vaker.info De wandeling is ook opgenomen in de PR Topo-Guide L’Yonne à pied, La Bourgogne aux portes de paris. Zo kan het natuurlijk ook. (foto 6).

Op de site http://www.tracegps.com zijn plenty prachtige goed verzorgde routes over heel Frankrijk te vinden.

Veel outdoorplezier. Met een beetje oefenen vindt u er vast ook voor uw actieve vakantie prachtige routes.


TOPO Saint Moré Noord
TOPO Saint Moré Noord

TOPO Saint Moré Zuid
TOPO Saint Moré Zuid

Parameters wandeling Saint Moré, klik voor de comlete parameters op de foto.
Parameters wandeling Saint Moré, klik voor de comlete parameters op de foto.

De Wandeling Les Grottes de Saint-Moré in het PR wandelboekje
De Wandeling Les Grottes de Saint-Moré in het PR wandelboekje

Artikel links