Gratis kamperen in de Achterhoek

Magazine  »  Vakantie & reizen (288 artikelen)  »  Weekendje weg (43 artikelen)

_
__

In het weekend van 15 tot en met 17 april 2011, het weekend voor Pasen, kun je in de Achterhoek gratis kamperen op drieëntwintig campings van het samenwerkings­verband ‘Kamperen in de Achterhoek’.

Dit op vertoon van de gratis Camping Card Achterhoek, die je heel eenvoudig zelf kunt downloaden van de website www.kamperenindeachterhoek.nl. Vorige jaren ook al een doorslaand succes, velen duizenden toeristen hebben er gebruik van gemaakt. Handig is dat op die website virtuele tours over de campings zijn geplaatst. Ideaal voor een digitale kennismaking vooraf. Een initiatief van Achterhoeks Bureau voor Toerisme en de deelnemende campings.

Camping Card Achterhoek
De Camping Card Achterhoek is gratis en exclusief ontwikkeld door en voor de aangesloten kampeerterreinen. Welke dat zijn is vermeld in de brochure Kamperen in de Achterhoek. Op vertoon van de Camping Card betaalt de kaarthouder / kampeerder in voor- en naseizoen, tot 1 juli en na 1 september, een gereduceerd tarief (€ 11, € 13 of € 15 per nacht). Welk tarief wordt gehanteerd hangt af van de voorzieningen en faciliteiten op de betreffende camping. Tijdens het weekend van 15 tot en met 17 april kun je op de campings met de Camping Card Achterhoek (CCA) zelfs gratis kamperen.

Waar heb je recht op
In de brochure Kamperen in de Achterhoek en op de website www.kamperenindeachterhoek.nl is precies te zien waar de CCA-houder recht op heeft en hoe gebruik kan worden gemaakt van de kaart. Tevens is hier te lezen welke campings bij dit samenwerkingsverband zijn aangesloten en waarin zij zich ten opzichte van elkaar onderscheiden. Bijzonder is, dat de CCA ook korting geeft op een bezoek aan een tiental dagattractiebedrijven in de Achterhoek.

Groot succes
De Camping Card Achterhoek is een groot succes. Sinds het introductiejaar 2007 is de kaart vele tienduizenden malen gedownload én gebruikt. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en de deelnemende campings zien het komend kampeerseizoen dan ook met uiterst positieve verwachtingen tegemoet. Wel telkens het advies om niet op de bonnefooi naar de Achterhoek af te reizen, maar tevoren een plekje te reserveren!

Artikel links