Gratis wandeltour langs erfgoed Kuala Lumpur

De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is sinds afgelopen weekend een toeristische tour rijker. Op initiatief van het stadhuis leiden professionele gidsen drie keer per week geïnteresseerden kosteloos langs erfgoed met een focus op historie en architectuur. Tijdens de 2,5 uur durende wandeltour worden elf historische plekken bezocht, waaronder het Sultan Abdul Samad gebouw uit 1894, het voormalige hooggerechtshof uit 1909 en het oude stadhuis dat uit 1896 stamt. De reacties van de eerste toeristen die de tour volgden, waren enthousiast.

Alle historische plaatsen en gebouwen die tijdens de tour aan bod komen, liggen in de omgeving van Dataran Merdeka, dat tijdens de koloniale tijd het centrale punt vormde voor het Britse bestuur voordat het land in 1957 onafhankelijk werd.

De gratis tour vindt elke maandag, woensdag en zaterdag plaats en start om 8.30 uur bij de Kuala Lumpur City Gallery. Toeristen kunnen zich voor de tour aanmelden via e-mail: pelacongan@dbkl.gov.my of op www.visitkl.gov.my kijken voor meer informatie.