Groente en fruit – vanaf het platteland direct op je bord

Magazine  »  Lifestyle (866 artikelen)  »  Eten & drinken (195 artikelen)

Ondernemer Luc Adriaenssen is het online platform Van Tuinder naar Tafel gestart. Met dit initiatief, dat in 9 Europese landen tegelijkertijd wordt gelanceerd, komen tuinbouwers en consumenten per gemeente direct en gratis met elkaar in contact. Het uiteindelijke doel is dat de consument – die door dit ideale platform wellicht een stuk goedkoper uit is – het gehele jaar door kan genieten van verse producten van de lokale telers. Meer informatie over het platform Van Tuinder naar Tafel is terug te vinden op de website http://www.van-tuinder-naar-tafel.com.

van tuinder naar tafel

Het platform Van Tuinder naar Tafel – Hoe werkt het?


Ongeveer 4,5 miljoen land- en tuinbouwers, groenten- en fruitkwekers, vissers en jagers uit 9 Europese landen (België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) plaatsen vanaf 10 april 2012 hun producten op de website http://www.van-tuinder-naar-tafel.com. Consumenten kunnen bij de telers – die bij hen in de buurt gevestigd zijn – de aanbiedingen volgen en direct via de website bestellen. Tevens bestaat de mogelijkheid verse producten bij de betreffende telers aan te vragen.

Initiatiefnemer Luc Adriaenssen vertelt zelf: “Het hele platform is een open markt van vraag en aanbod voor lokale en steeds veranderende producten. Door deze zeer lokale service – die tuinders en klanten direct met elkaar in contact brengt – wordt de prijsdruk van de grote distributeurs doorbroken. Dit heeft tot gevolg dat zowel de tuinder als de klant er financieel voordeel van heeft.”

Een volledig gratis service
Deze dienst is en blijft volledig gratis voor tuinbouwers en gebruikers. Geen commissie, geen tussenpersonen en geen inmenging in welke vorm dan ook. Voor de consument verdwijnt de winkel als tussenschakel, waardoor het bestelde groente en fruit ongetwijfeld én goedkoper én verser is. Het platform Van Tuinder naar Tafel, waarvan de lancering op 10 april 2012 heeft plaatsgevonden, omvat ook een mobiele versie voor smartphones en tablets.