Grootste Koi evenement ter wereld in Kasteeltuinen Arcen

Het is bijna zover: nog een paar dagen en de koi gekte breekt weer los in Noord – Limburgse Arcen. Voor de zestiende keer organiseert de Nishikigoi Vereniging Nederland de Holland Koi Show. Het evenement wordt gehouden op 15, 16 en 17 augustus in Kasteeltuinen Arcen.

150 standhouders, 75 waterbassins met daarin meer dan 500 van Europa’s mooiste en kostbaarste wedstrijdvissen, de meest geavanceerde technieken op vijvergebied en de mooiste Nishikigoi van Europa; meer dan 25.000 Koi liefhebbers uit de hele wereld komen naar Kasteeltuinen Arcen om niets van dit spektakel te missen.

Dit jaar zijn door het publiek diverse mooie Koi’s, met een totaalwaarde van meer dan 1500 euro te winnen tijdens een bezoek aan de Holland Koi Show. De show vanaf dit moment al live te volgen op www.hollandkoishow.nl via de webcams op het terrein.

Eén van de hoogtepunten van het evenement zal de Grand Champion wedstrijd zijn, waar Koi van tophandelaren en tophobbyisten gekeurd worden door een internationale jury uit onder meer Japan, China, Taiwan, Zuid-Afrika, Amerika en Engeland. De eerste taak van de jury is het kiezen van de Grand Champion, oftewel Miss Holland Koi 2008 want de mooiste exemplaren zijn meestal vrouwtjes. Vrijdagmorgen zal de Grand Champion al bekend worden gemaakt aan het publiek en op de wereldwijde webforums.

Op alle drie de dagen worden in de Koi University op het showterrein verschillende lezingen gehouden door deskundigen op het gebied van Koi. Elke lezing is gratis te bij te wonen door bezoekers van de Holland Koi Show. Nieuw dit jaar is ook een heuse Koi-masseur!

Het evenement is niet alleen bij Koi liefhebbers populair, ook bezoekers die geïnteresseerd zijn in de Japanse cultuur kunnen tijdens de Koidagen hun hart ophalen. Tijdens het evenement vinden er verschillende traditionele Japanse vechtsportdemonstraties en Japanse percussiedemonstraties plaats. Hondenliefhebbers kunnen terecht bij de stand van de Akita Inu, een typisch Japans hondenras. Bij Mr. Kuribara kunnen bezoekers hun naam in Japanse tekens laten vereeuwigen en op verschillende momenten zal een traditionele Japanse theeceremonie worden gehouden.

Wie even de rust wilt opzoeken kan wandelen in de mooie, rustgevende tuinen van Kasteeltuinen Arcen en een kijkje nemen bij de verschillende diersoorten van het park, zoals de doodshoofdapen, ringstaartmaki’s, wallabies en de Rüppels gier. Kinderen kunnen zich uitleven in de grote speeltuin, geitjes aaien in de kinderboerderij en meedoen aan de activiteit Kids Olympics.

De ‘Holland Koi Show’ vindt plaats op 15, 16 en 17 augustus in Kasteeltuinen Arcen. Entreeprijzen volwassenen euro 14,50, kinderen 3 t/m 11 jaar euro 12,50. Parkeren euro 5,00. Op www.hollandkoishow.nl en www.kasteeltuinen.nl is meer informatie te vinden over de grootste Koi show ter wereld, hier vindt u onder andere informatie over het programma.