Grootste positieve schrijfchallenge van Nederland van start

Foto: Jan Terlouw - The Optimist Movement i.s.m. Met Gemak In Het Nieuws
Foto: Jan Terlouw – The Optimist Movement i.s.m. Met Gemak In Het Nieuws

Om Nederland massaal een stuk optimistischer te krijgen, lanceert tijdschrift The Optimist de ‘Beste TOM’ Schrijfchallenge. De gedachte hierachter is dat mensen die iets positiefs schrijven of lezen, beter in hun vel gaan zitten. TOM staat voor The Optimist Movement, de kersverse beweging achter het tijdschrift die streeft naar een positiever geluid in de media.

Oplaadpunt
‘Er is al genoeg negativiteit in de media en depressiviteit in de samenleving’, vindt Brian de Mello, hoofdredacteur van The Optimist . ‘We merken dat onze lezers behoefte hebben aan een oplaadpunt voor positieve energie. En ik denk dat iedereen wel af en toe een vrolijk, inspirerend of grappig verhaal kan gebruiken. Als we dat massaal gaan doen, kan het niet anders dan dat we collectief een beter humeur krijgen.’

Schrijversraad met onder meer Jan Terlouw waardeert inzendingen
Iedereen kan een brief, gedicht, essay of kort verhaal naar TOM sturen. Alle inzendingen worden door de redactie van het tijdschrift gelezen en uiteindelijk wijst een Raad van Waarde de meest aansprekende inzendingen aan. De Raad bestaat uit prominente Nederlanders die zich met taal en cultuur bezighouden: Yolanda Eijgenstein, Cathelijne Esser, Gijs de Swarte en Jan Terlouw. Initiatiefnemer De Mello coördineert de Raad.

Jubileumeditie
De meest inspirerende verhalen worden niet alleen online, maar eind augustus ook in print gepubliceerd in de 200ste editie van het blad, dat in 1995 begon onder de naam Ode . ‘Met die jubileumuitgave van The Optimist vieren we ons feestje met heel het land. Oud en jong mag meedoen met de Schrijfchallenge. Op www.besteTOM.nl staan alle details en kunnen mensen hun inzending uploaden.’

Prijzen
Behalve eeuwige roem maken de hoogst gewaardeerde inzendingen kans op een prijs van een van de sponsoren van de Schrijfchallenge. Alle inzenders die geselecteerd worden voor de jubileumuitgave, ontvangen twee jaar lang gratis het tijdschrift. Daarnaast doet The Optimist Movement aan iedereen die meedoet het e-book ‘Tips om je beter te voelen’ cadeau.

Meer informatie over TOM vind je op www.theoptimistmovement.nl.

Bron: The Optimist Movement i.s.m. Met Gemak In Het Nieuws