Haarlem promoot zijn stad met 3D-bril

het vrituele brilletje. foto Paul Vreeker, Haarlems Dagblad
het vrituele brilletje. foto Paul Vreeker, Haarlems Dagblad

Wil je naar Haarlem om te genieten van zijn vele monumenten? Dan krijg je vanaf 20 september alvast een impressie dankzij een app samen met de eerste ‘Haarlem Virtual Reality Cardboard.’.

De app telt maar liefst 360° video’s en foto’s . Gevouwen tot een cardboard, waan je je midden op de Grote Markt. Vanuit daar neem je een kijkje in het eeuwenoude Stadhuis, vaar je over het Spaarne en breng je een bezoek aan de Grote of St. Bavokerk met het beroemde Müllerorgel of grand café en bierbrouwerij Jopenkerk.

Gek van gadgets

“Om eerlijk te zijn, ben ik gek van gadgets. Nieuwe innovatieve snufjes. Zeker wanneer ze een functionele toepassing hebben. Deze bril geeft de kijker de mogelijkheid om Haarlem te ervaren zonder dat men er is. Als opwarmertje om er naartoe te gaan of wanneer men nog eens terug wil denken aan de stad waar men geweest is. Het past helemaal bij Haarlem nu; creatief en innovatief.” Aldus wethouder Botter.

Vernieuwend

Haarlem Marketing zet deze vernieuwde technologie als eerste stad in Nederland in als marketingtool voor stadspromotie en wil hiermee potentiële bezoekers verleiden een ‘echt’ bezoek aan de stad te brengen. Het streven is om steeds meer hotspots aan de app toe te voegen, waaronder ook de Haarlemse musea. Deze week krijgen bezoekers van de 50PlusBeurs alvast de kans de app uit te proberen in de stand van Haarlem Marketing.

VR bril

De applicatie Haarlem VR is ontwikkeld in samenwerking met EMansion en is vanaf nu voor iedereen gratis beschikbaar in de app stores van Android en iOS. De speciale Haarlem VR bril is vanaf 20 september verkrijgbaar bij VVV Haarlem, Grote Markt 2. Verpakt in een doosje met prachtige foto van de Grote Markt is het een waar collectorsitem!

Foto: Paul Vreeker © Haarlems Dagblad

Artikel links