Hallo, mag ik me even voorstellen

Artfarm
Artfarm

Ik ben Joke Beers-Siep, en ben door de organisatoren van Vijftigplusser.nl gevraagd om artikelen te schrijven voor de website.

De beeldentuin
De beeldentuin

Om een indruk te krijgen, van wat ik doe en wie ik ben, zal ik eerst het een en ander over mezelf vertellen. Ik ben geboren in Arnhem, in 1952. Ongeveer 30 jaar geleden ben ik verhuisd naar Heerhugowaard, waar ik bijna 30 jaar met mijn man een melkveehouderij heb gehad. Een aantal jaren geleden hebben we besloten, aangezien er geen opvolger was, om het bedrijf te beëindigen.

Intussen was ik al een tiental jaren bezig om me te ontwikkelen in de beeldende kunst. Een wens die ik al vanaf mijn jeugd had. Door lessen bij diverse kunstenaars ging mijn kennis snel vooruit.

Naast onze veehouderij, maakte ik beelden ( voornamelijk van steen), tekende ik en schilderde ik ook in opdracht. Daarbij gaf ik op bescheiden schaal les. Dit alles heeft zich uitgebreid nu er meer tijd is vrijgekomen. Samen met mijn man is er nu ook een beeldentuin opgezet, geven we zomerexposities samen met andere kunstenaars en gaan we de voormalige veestal ombouwen tot atelierruimtes.

In de toekomst wil ik artikelen schrijven over beeldhouwen, werken met klei en tekenen en schilderen. Door mijn jarenlange ervaring, kan ik misschien aan mensen die erover denken om een kunstzinnige hobby te gaan ontwikkelen, wat nuttige tips geven. .Veel mensen denken namelijk, dat kunst iets is, waar je veel talent voor moet hebben, maar dat is helemaal niet waar. Kunst is iets wat je moet beleven… Het maken ervan, het proces en de rust die je erbij vindt… Dat is het belangrijkste, een mooi eindresultaat is leuk, maar de weg er naar toe is minstens zo boeiend. Helaas merk ik bij een aantal volwassen nogal eens, dat sommige mensen de lat veel te hoog leggen. Ze willen te snel naar een prachtig eindresultaat. De teleurstelling die dan volgt kan zo groot zijn dat deze mensen er mee stoppen. En dat is zonde. Ik hoop dat ik mensen enthousiast kan maken voor dit soort hobby’s. Vooral om dan te ervaren, hoe leuk het is om iets te scheppen.

Joke BeersArtikel links