Heartgallery een initiatief van het AIDS-fonds

Heartgallery
Heartgallery

Het werk van talentvolle Nederlandse kunstenaars in huis halen en tegelijkertijd de aidsbestrijding steunen? Dat kan vanaf 10 februari 2021 bij heartgallery; een initiatief van Aidsfonds.

Kunstenaars zoals Paul Bellaart, Cornelie Tollens, Micky Hoogendijk, Marc de Groot, Sacha de Boer en Martijn van de Griendt stellen werk exclusief voor de online galerie beschikbaar. En dat voor 25 euro per maand.

Emotie
Micky Hoogendijk, fotografe: ‘Voor mij krijgt mijn werk pas lading als mensen ernaar kijken en daar een emotie bij krijgen, dan raakt het. Ik vind het heel eervol dat ik hierbij mag zijn en dat ik een stukje van de heartgallery mag vullen.’
‘Ik probeer een wonderland te scheppen waarin iedereen lekker vrij is, ik denk dat dat ook een beetje de taak is van kunst is, om een soort gevoel te communiceren met elkaar’, aldus fotografe Cornelie Tollens.

Gerenommeerde Nederlandse fotografen
‘Voor heartgallery hebben we gerenommeerde Nederlandse fotografen gevraagd exclusief voor Aidsfonds werk beschikbaar te stellen. Daardoor is een bijzondere collectie van werken ontstaan voor allerlei kunstliefhebbers’, stelt Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds. ‘Met jouw bijdrage werken we aan een wereld zonder aids door levensreddende hiv-medicijnen voor iedereen toegankelijk te maken. Zo wordt jouw liefde voor kunst ingezet om alle liefdes te beschermen.’

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.
Wereldwijd worden liefdes bedreigd door aids. Door uitsluiting en armoede hebben mensen vaak geen toegang tot deze zorg. Zeker in landen waar je als jonge vrouw geen ruimte krijgt om op te komen voor je seksuele gezondheid. Of waar je geen hiv-remmers krijgt door wie je bent of door wie je liefhebt. Een wereld zonder aids is alleen mogelijk als iedereen op de wereld toegang heeft tot hiv-testen, levensreddende medicijnen, goede informatie en zorg. Ook het financieren van wetenschappelijk onderzoek is cruciaal voor een einde aan de epidemie. Dat is waar Aidsfonds aan werkt. In Nederland én daarbuiten. Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

Artikel links