Heel Nederland danst en wij dansen mee

Heel Nederland danst!
Heel Nederland danst!

Heel Nederland legt op donderdag 16 november voor 5 minuten alles opzij, om op hetzelfde moment te gaan dansen. Deze actie, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), wordt voor de tweede maal gehouden. Het motto van de actie is: bewegen is niet alleen gezond maar ook leuk!

Weinig mensen halen de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. Die norm is 5 dagen per week, een half uur per dag matig intensief bewegen. Om mensen te stimuleren meer te bewegen is de ludieke actie Heel Nederland Danst opgezet. Om 11.15 uur spelen verschillende radiostations het nummer ‘What a feeling’ van Irene Cara. Jong en oud danst het speciaal hiervoor gemaakte dansje. Het NISB wil hiermee het Guiness book of Records halen, en daarvoor zijn 200.000 dansers nodig.

ANBO voor 50-plussers organiseert samen met de stichting Klein Galgenwaard een evenement in Utrecht. Klein Galgenwaard, onder leiding van FC Utrecht voetballer Jean Paul de Jong, stelt haar accommodatie en velden beschikbaar. Afdelingen, vooral in en rond Utrecht, worden opgeroepen om mee te doen. Wilt u meewerken aan de recordpoging en vindt u bewegen belangrijk bij het ouder worden, informeer dan uw leden en maak er een afdelingsuitje van. In de volgende ANBO Informatief leest u meer over de actie. Vindt u het te ver om naar Utrecht te komen, maar wilt u met uw afdeling toch meedoen? Organiseer dan in uw eigen woonplaats een bijeenkomst. Misschien is er in uw omgeving al een initiatief, waar u bij kunt aansluiten. Op de website www.heelnederlanddanst.nl vindt u alle informatie over deze actie.

Bron: ANBO