Heerlijk fris zomertoetje

Wie een verrassend en fris toetje zoekt voor de warme zomeravonden, moet dit maar eens proberen: 500 gram hangop van magere kwark, met één blokje anijs en enkele schepjes suiker. Vooral prettig om te weten: caloriearm en toch erg machtig, dus het vult!

Al eerder heb ik magere kwark tot het meest onderschatte ingrediënt uitgeroepen. Dat is met dit toetje niet anders. Ook nu weer een gerecht met een verrassende en geraffineerde smaak, terwijl de basisingrediënten toch heel eenvoudig zijn.

Ingrediënten
500 gram magere kwark
1 blokje anijs
enkele schepjes suiker naar smaak.

Bereidingswijze
Doe de magere kwark in een zeef en hang die zeef in een kom. Plaats kom met zeef en magere kwark in de koelkast en laat het enkele uren staan. Neem na een paar uur alles uit de koelkast, gooi het uitgelopen en opgevangen vocht uit de kom weg en stort daarna de ingedikte magere kwark (= hangop) in de kom. Verkruimel het blokje anijs erboven, voeg de suiker toe en klop het even dooreen met de mixer.

Plaats de hangop daarna terug in de koelkast totdat het dessert geserveerd wordt. Het is genoeg voor vier à vijf personen, geef kleine porties. Voordeel van dit toetje: de verrassende frisse smaak, het is zo lekker in de zomer en het bevat maar weinig calorieën.

Geschreven door Bas Meisters