Herfstfair Orvelte idyllisch en ambachtelijk

Lifestyle > Uitgaan & Cultuur

(796 artikelen)

De Herfstfair in Orvelte staat voor de deur. Van vrijdag 9 t/m zondag 11 september staan de verschillende velden en de boomgaard weer tjokvol kraampjes en pagodetenten. Elk jaar wordt het museumdorp overspoeld door bezoekers die er vaak een flinke reis voor over hebben. De fair staat hoog aangeschreven bij fairliefhebbers.

De Herfstfair is al vele jaren zo populair omdat de standhouders met zorg worden uitgekozen. Naar ‘normale’ marktkraampjes moet je hier lang zoeken. In Orvelte is alles speciaal en ambachtelijk. Veel bijzonder bloemwerk voor binnen en buiten, ambachtelijke lekkernijen uit alle windstreken, handgemaakte hebbedingen van vogelhuisjes tot houten lampvoeten, mooie sieraden, handbeschilderde serviezen, exclusieve wollen kleding en laarzen en natuurlijk ook smaakvol uitgestalde brocante.

Er is ook volop echt “Drents” te beleven. In het zuivelfabriekje kan een workshop kaasmaken gevolgd worden. De melk is afkomstig van koeien die rondom Orvelte grazen. Aan het eind van de workshop gaan de deelnemers naar huis met hun eigen kaas. Pom-Pie uit Lisse verovert het land met zijn hartige taartjes met echt Drents lamsgehakt van de Drentse heideschapen uit Balloo. Erve Ensink uit Schoonebeek maakt van de appeloogst uit de eigen boomgaard overheerlijke confitures met bijzondere smaken. Ook Drentse wijn van de wijngaard uit Tiendeveen ontbreekt niet.

Op vrijdag en zaterdag kunnen de bezoekers zelf aan de slag. Van snoeiafval, bottels en bessen die in de herfst in de tuin en natuur volop voorradig zijn wordt een herfstdecoratie gemaakt. De basis is lang houdbaar en kan in de winter getransformeerd worden in een kerststuk. Ook zijn er verschillende demonstraties bloemschikken. Onder meer van meesterbloembinder Frits Hoogers, ook wel bekend als FloraFrits, een veelgevraagd bloemist in binnen- en buitenland.

De Herfstfair in Museumdorp Orvelte (drenthe) duurt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is EUR 4,50, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Meer info: www.b-event.nl