Herfstwandeling Kloosterpad Zenderen 4 november 2012

Kloosterpad 2007- 2012

Op zondag 4 nov. is de Herfstwandeling van het Kloosterpad Zenderen.

Start bij Bezinningscentrum de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6 tussen 9.00 en 14.00 uur.

Het Kloosterpad kent 3 afstanden nl. 13 – 8 en 5 km. Het pad kan elke dag gewandeld worden.

Twee keer per jaar vindt er een Seizoenswandeling plaats. De Lentewandeling is de eerste zondag in mei, de Herfstwandeling de eerste zondag in november. De route leidt langs de 3 kloosters in Zenderen. Bij de Seizoenswandelingen zijn het Karmelietenklooster en Bezinningscentrum de Zwanenhof van binnen te bekijken en er zijn rondleidingen. Het Carmelitessenklooster is een slotklooster. De wandelaar mag alleen het openbare gedeelte van het gebouw en de kapel bekijken. In de grote bezoekersruimte wordt een film getoond waarin het dagelijks leven van de zusters wordt belicht.( “Leven binnen de Kloostermuren”)

De wandelroute leidt ook door het prachtige natuurgebied van landgoed Weleveld.

Het Kloosterpad is nog volop in ontwikkeling. Onlangs is er een kruisweg ingewijd die aan de buitenkant van de Slotmuur van het Carmelitessenklooster is geplaatst Bij de Huisplaats van landgoed Weleveld is een beeldengroep van 35 figuren geplaatst die het leven in de middeleeuwen voorstelt.

Ook is er nu de mogelijkheid om als alleengaande je aan te sluiten bij een groep wandelaars.

Om 10.00 uur begint de wandeling bij Bezinningscentrum de Zwanenhof onder leiding van Jan ter Keurs. De afstand is 8 km.

Omdat er veel te doen is onderweg wordt aangeraden vooral niet te laat te vertrekken. Voor meer informatie : www.kloosterpadzenderen.nl

Plechtige inwijding van de Kruisweg
Plechtige inwijding van de Kruisweg