Het beste van Bobby Womack

Robert Dwayne “Bobby” Womack was een Amerikaanse zanger die sinds de vroege jaren 60 van de twintigste eeuw actief was. Hij begon zijn actieve carrière als zanger in de band The Valentinos, die hij samen met familie vormde, en als gitarist voor Sam Cooke. Womacks carrière overspant meer dan 50 jaar en zijn uitgebreide repertoire bevat stijlen als R&B, soul, rock and roll, doo-wop, gospel en country.


Womack was bekend van de hits “Lookin’ For a Love”, “That’s The Way I Feel About Cha”, “Woman’s Gotta Have It”, “Harry Hippie”, “Across 110th Street” en “If You Think You’re Lonely Now”. Samen met zijn schoonzuster Shirley Womack schreef hij It’s All Over Now, een nummer dat de eerste nummer 1-hit voor The Rolling Stones zou worden.

In 2009 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Op 1 januari 2013 werd bekend dat Womack lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hij vertelde dit zelf aan The Sun. ‘De dokter zegt dat er verschijnselen van Alzheimer zijn’, aldus Womack. ‘Het is nog niet vergevorderd, maar het zal erger worden.’

Vrijdag 27 juni 2014 maakte platenlabel XL Recordings bekend dat Bobby Womack op 70-jarige leeftijd was overleden. Nog één keer willen we zijn beste numers via deze Youtube playlist met je delen.

Bron: Wikipedia