Het kan weer Nederlanders wenden zich massaal tot Datumprikker

Foto: Datumprikker.nl
Foto: Datumprikker.nl

Nederlanders zijn meer dan ooit uitjes aan het plannen, blijkt uit cijfers van Datumprikker.nl. Nu de versoepelingen steeds meer mogelijk maken, kent de site een explosieve stijging in het aantal afspraken. ‘Mensen hebben de behoefte om weer bij elkaar te komen’, zegt Paul Bongers, CEO van Datumprikker.nl.

2 miljoen mensen
Nog nooit werd in een maand zoveel gebruik gemaakt van Datumprikker.nl als in juni 2021. Nu de Nederlandse overheid versoepelingen in het coronabeleid heeft aangekondigd, maken 2 miljoen mensen deze maand gebruik van het platform. Dat zijn er zo’n 700.000 meer dan in juni 2019 en 2020.

Barbecues, babyshowers en vrijgezellenfeesten
Vooral thema’s als barbecues, babyshowers en vrijgezellenfeesten worden meer dan ooit ingepland via het platform. ‘Het is prachtig om te zien dat we weer meer mogen. Mensen zijn een sociale inhaalslag aan het inplannen’, reageert Paul Bongers. ‘Al hopen we natuurlijk wel dat iedereen zich aan de regels blijft houden, zodat het bij elkaar komen ook voor langere tijd kan aanhouden.’

Coronacrisis enorme impact
De coronacrisis had een enorme impact op het gebruik van Datumprikker.nl. Toen de regering in maart 2020 het advies gaf om sociaal contact te vermijden, daalde het gebruik van de dienst met ruim 80 procent. In de zomer van vorig jaar vond een grote stijging plaats na de aankondiging van het Corona-spoorboekje, totdat de aanvullende maatregelen, zoals de invoering van de avondklok, weer een flinke daling veroorzaakten.

Versoepelingen
Met de in juni aangekondigde versoepelingen in het vooruitzicht, is het gebruik van Datumprikker.nl weer enorm gestegen. ‘Normaal gesproken is de maand juni relatief rustig’, vervolgt Bongers, ‘en zien we pas na de vakantieperiode weer een stijging. Nu gaat juni 2021 onze beste maand ooit worden.’ Zo worden er in juni 13x meer eetafspraken, 9x meer vrijgezellenfeesten, 7x meer babyshowers en 5x meer weekendjes weg gepland in vergelijking tot januari, toen Nederland nog grotendeels in lockdown was.

Dikke van Dale
Datumprikker.nl groeide de afgelopen jaren uit tot zo’n begrip, dat het woord ‘datumprikker’ zelfs is opgenomen in de betaalde versie van de Dikke van Dale. Jaarlijks gebruiken zo’n 7 miljoen mensen het platform om allerlei soorten afspraken in te plannen. Nu de versoepelingen doorzetten, plannen mensen steeds verder vooruit, merkt Bongers: ‘We zien al plannen voor de feestdagen verschijnen, en er zijn zelfs al 5.000 afspraken ingepland die zullen plaatsvinden in 2022.’

Bron: Datumprikker.nl