Het Laatste Woord van Willibrord Frequin

Jeroen Pauw en Willibrord Frequin in Willibrords stamcafé Moeke Spijkstra in Blaricum 2.
Jeroen Pauw en Willibrord Frequin in Willibrords stamcafé Moeke Spijkstra in Blaricum 2.

Op donderdag 26 mei is de journalist Willibrord Frequin op 80-jarige overleden. In 2020 sprak Jeroen Pauw uitgebreid met hem in het kader van het programma Het Laatste Woord. Afspraak was dat het programma pas zou worden uitgezonden na zijn overlijden. De NTR zond dit bijzondere interview daarom vannacht uit, om 00.10 uur op NPO 1.

In Het Laatste Woord vertelt Willibrord Frequin openhartig over zijn leven. Aan bod komen:
• zijn katholieke jeugd,
• zijn schokkende ervaringen in oorlogsgebieden als Biafra en Oeganda
• het verlies van idealen.
• vriendschappen en liefdes.
• hoofdenaffaire 1989

Hoofdenaffaire
Frequin neemt Pauw mee naar zijn stamkroeg Moeke Spijkstra in Blaricum. Ook gaan ze naar zijn huis. Hij geeft openheid van zaken over de beruchte ‘Hoofdenaffaire’ uit 1989. Deze bleef hem hem zijn hele verdere carrière achtervolgen.
Dat de zaak zwaar op hem drukte, blijkt ook weer uit dit gesprek met Jeroen Pauw. Maar plezier bleef de oud-KRO-journalist tot op hoge leeftijd uitstralen. Frequin verklaart waarom Carnaval ‘de drie mooiste dagen van het jaar’ zijn.
Hij raakte het geloof in God weliswaar kwijt, maar bleef tocht hopen op een plek in de hemel.

Terugkijken op het leven
Jeroen Pauw heeft de afgelopen jaren diverse interviews opgenomen met bekende Nederlanders op leeftijd, waarin deze terugkijken op hun leven. Uitgangspunt van die interviews is dat ze dat ze pas na hun overlijden worden uitgezonden. Eerder werd in Het Laatste Woord al het gesprek met Liesbeth List uitgezonden.

Het Laatste Woord met Willibrord Frequin. Vanavond om 00.10 uur op NPO 1, na het late NOS Journaal.