Het Van Goghmuseum en Royal Talens brengen hulde aan de meesterschilde

Foto: Franck Nederstigt
Foto: Franck Nederstigt

Zit er in jou ook een schilders – en tekentalent? Laat het dan bruisen in het van Gogh Museum. Royal Talens en het Van Gogh Museum tonen daar een collectie schilder- en tekenmaterialen aan als eerbetoon aan Vincent van Gogh. De collectie nodigt je uit om zelf aan de slag te gaan.

De collectie van creatieve materialen is geïnspireerd op het kleurenpalet van enkele meesterwerken uit het Van Gogh Museum en nodigt de gebruiker uit om zijn creativiteit te ontdekken en grenzen te verleggen, zoals Vincent van Gogh dat ook deed.

Voor beginners en ervaren kunstenaars
De creatieve collectie van Royal Talens x Van Gogh Museum biedt materialen voor zowel de hobbyist als de beginnende en ervaren kunstenaar. De gekozen kleuren van de producten zijn gebaseerd op werken van Vincent van Gogh, zoals de iconische Zonnebloemen, Irissen en Amandelbloesem.
Deze werken behoren tot de vaste collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam. De collectie komt binnenkort wereldwijd beschikbaar bij de retailpartners van Royal Talens en in de Van Gogh Museum webshop.

Ecoline x Van Gogh Museum Brush Pennen
Illustreren en handletteren gaat perfect met deze set van vijf ecoline brush pennen, afgestemd op de levendige tinten uit het palet van het werk Irissen (1890).
Van Gogh experimenteerde in dit werk met krachtige kleurcontrasten. Door de paarse bloemen tegen een gele achtergrond te zetten, komen de vormen van de irissen extra sterk naar voren.
Consumentenadviesprijs: €10,85

Van Gogh x Van Gogh Museum Water Colour Pocket Box
Een compacte aquarelset met twaalf kleuren geïnspireerd op het kleurenpalet van Vincent van Goghs dynamische Zelfportret met grijze vilthoed (1887) waarbij hij gebruikmaakte van complementaire kleuren.
Deze speciale uitvoering van de Van Gogh pocketbox is feloranje, zoals de kleine streepjes oranje verf die ook zijn terug te zien in de aureool om het hoofd op het zelfportret. Dit maakt deze aquarelverf pocketbox een waar collector’s item.
Consumentenadviesprijs: €25,55

Sakura x Van Gogh Museum Pigma Micron Fineliners
Het meesterwerk Bloeiende pruimenboomgaard (naar Hiroshige) (1887) van Van Gogh is de perfecte schakel tussen het Japanse merk Sakura, dat dit jaar zijn 100ste verjaardag viert, en Van Gogh, die inspiratie vond in de Japanse prentkunst.
Van Gogh maakte drie schilderijen naar Japanse prenten uit zijn eigen verzameling, waarmee hij oefende met het kleurgebruik en de stijl van de Japanse prentmakers. De vier geselecteerde kleuren van de fineliners zijn geïnspireerd op het kleurenpalet van het schilderij en behoren tot de populairste kleuren om mee te schrijven of decoreren.
Consumentenadviesprijs: €10,25

Sakura x Van Gogh Museum Gelly Roll pennen
Het werk Amandelbloesem (1890) van Van Gogh sluit naadloos aan op Sakura’s missie om ieders creativiteit tot bloei te brengen. Het schilderij verbeeldt een van Van Goghs lievelingsonderwerpen: grote bloeiende takken tegen een blauwe lucht. Voor dit schilderij, dat symbool staat voor nieuw leven, liet Van Gogh zich inspireren door de Japanse prentkunst. Illustreer, teken en schrijf in de kleuren van Amandelbloesem met deze set van vijf gelpennen.
Consumentenadviesprijs: €12,05

Bruynzeel x Van Gogh Museum kleurpotloden
Een luxe bewaarblik met het iconische schilderij Zonnebloemen (1889), één van Van Goghs wereldberoemde meesterwerken. Van Gogh gaf als een van de weinige kunstenaars de zonnebloem de hoofdrol in verschillende bloemstillevens. Vergeleken met de traditionele donkere bloemstukken waren zijn Zonnebloemen een explosie van kleur. Het blik bevat twaalf kleurpotloden met hoogwaardige pigmenten.
Consumentenadviesprijs: €6,80

De Royal Talens x Van Gogh Museum collectie van creatieve materialen is binnenkort verkrijgbaar bij retailpartners van Royal Talens en in de Van Gogh Museum webshop. De Bruynzeel x Van Gogh Museum kleurpotloden zijn vanaf begin augustus 2021 beschikbaar.


Artikel links