Hippe trends op de Brei- en Haakdagen in Rijswijk

Voor de eerste maal vinden de Brei- en Haakdagen plaats in het Westen van het land. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2015 is deze beurs te vinden in de Broodfabriek in Rijswijk (bij Den Haag). Een hip evenement dat inspeelt op de trend van dit moment: breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling, als voor gevorderden en experts, is er genoeg te doen met onder andere zestig stands op de markt en kwalitatieve workshops. Verder kan de bezoeker haar of zijn hart ophalen aan de vele nieuwe producten, garens en patronen die er te zien en te koop zijn.


Hoofdgast is de ontwerpster Carla Meijsen, ook bekend van The Dutch Knitters. Onder de vlag van The Dutch Knitters geeft zij workshops en breicursussen, veelal voor gevorderde breiers, in binnen- en buitenland, schrijft ze artikelen over traditionele breitechnieken en de historie van het breien en organiseert ze brei gerelateerde activiteiten en reizen. Carla is opgeleid als docent Textiele Werkvormen. In 2008 heeft ze Level I en in 2011 Level II van de drie levels voor certificering tot Master Knitter van ‘The Knitting Guild of America’ succesvol afgerond. Eind 2014 is haar boek ‘Lekker warm! Twijnend breien’ verschenen.

Twijnend breien, dé grote passie van Carla, is een minstens 400 jaar oude Scandinavische breitechniek met veel bijzondere eigenschappen en ­decoratieve mogelijkheden. Voor de ervaren breier vormt het beslist een nieuwe uitdaging, maar ook minder ervaren breiers kunnen zich de basis van deze techniek binnen korte tijd eigen maken. Tijdens de Breidagen geeft Carla workshops. Haar Twijnende Werkstukken zijn te zien in een tentoonstelling en er is een gezellig ‘Twijnend Breien Cafè’.

Tevens is docente Wieke van Keulen aanwezig om diverse workshops in de breitechnieken ‘Fair Isle’ en ‘Domino breien’ te geven. Op de beursvloer zijn diverse kleinere workshops te volgen. Hierbij ligt de nadruk op techniek, zoals ‘5 manieren van opzetten’ en ‘fotograferen van je werkstuk’. Tevens ligt de nadruk op kleurgebruik. We willen graag stimuleren dat breiers en hakers hun eigen kleuren kiezen, in plaats van na te maken wat in de boeken staat. Er zal een wereld voor ze open gaan wanneer eigen creativiteit en kleurgebruik wordt toegepast.

Op vrijdag 20 maart is de Amerikaanse ontwerpster Nancy Marchant aanwezig. Nancy is wereldwijd bekend als ‘Queen of Brioche’ (patentsteek). Ze woont in Amsterdam maar vliegt de hele wereld over voor het geven van workshops. In het kader van de reeks ‘leren van de meesters’ bieden wij een unieke mogelijkheid waarbij u kunt leren van de beste breiers ter wereld!

Voor de moeilijke brei- en haakproblemen is de dokterspost ‘EHBBH’ in het leven geroepen. Bij de zogenaamde ‘Eerste Hulp bij Breien en Haken’ kunnen alle vragen gesteld worden. Over garens, het lezen van patronen, moeilijke tekeningen, steken, opzetten of afkanten, kantbreien, alle specialisaties zijn aanwezig. En via de speciale Facebook groep kan de vraag al aangemeld worden zodat onze specialisten zich daarop kunnen voorbereiden.

Uiteraard is het zeer uitgebreide programma op de website na te lezen.

Breidag en Haakdag
20 en 21 maart 2015 in de Broodfabriek, Volmerlaan 12 te Rijswijk (bij Den Haag)
Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Website: www.breidag.nl
Breidag is tevens te volgen op Twitter en Facebook