Hit Olympische Spelen schiet naar nummer 1

Magazine  »  Lifestyle (882 artikelen)  »  Lezen & muziek (316 artikelen)

Met een enorme sprong schiet de hit ‘Sky On Fire’ van de Nederlandse band Handsome Poets naar nummer 1 in de meest actuele hitlijst van Nederland: de iTunes Top 30 van Q-music. De afgelopen week is de ‘anthem’ van de Olympische Spelen 2012 zoveel gedownload dat het gevestigde namen als Will.i.am en Nick & Simon achter zich laat.

Iedere avond sluit het door Mart Smeets gepresenteerde programma Studio Sportzomer (alias London Late Night) af met de hoogtepunten van de dag, waar ‘Sky On Fire’ van Handsome Poets onder is gemonteerd. De band uit Gouda scoorde al eerder een bescheiden hit met het nummer ‘Dance (The War Is Over)’ maar de definitieve doorbraak lijkt met dit succes nu een feit.

“Met deze bijzondere nummer 1 hit bewijst de iTunes Top 30 inderdaad de meest actuele hitlijst van Nederland te zijn, want in deze week van grote Olympische successen gaat het in ons land even nergens anders over”, aldus iTunes Top 30-presentator Wouter van der Goes.

Overigens komt ook de hit die de NOS gebruikt als opening van de show van Mart Smeets, namelijk ‘I’m Alive’ van Don Fardon, deze week binnen in diezelfde iTunes Top 30, maar dan wel op een iets bescheidener positie. Op nummer 27 om precies te zijn.

De iTunes Top 30 is een weekoverzicht van alle downloads in de Nederlandse iTunes Store en wordt iedere vrijdagmiddag uitgezonden van 13.00 tot 16.00 uur op Q-music.

Q-music is overal te ontvangen via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm, de kabel, Q-music app of via q-music.nl.