Hoe cast je filmpjes vanaf PC naar Chromecast tv met de Videostream ap

Wat een openbaring! Het casten van films naar mijn tv via smartphone of tablet gaat perfect. Met films op mijn laptop loop ik eigenlijk altijd te klooien. En nu sinds kort mijn HDMI poort het begeven heeft ben ik op zoek gegaan naar een draadloos alternatief. Chromecast en internetbrowser Chrome zijn beide van Google. Er is nu een app (videostream for Google Chromecast) te downloaden die je als extentie in de browser kunt gebruiken.

1. Download Google Chrome
Als je nog geen Google Chrome browser gebruikt, download deze dan. Het is een gratis alternatief voor Internet Explorer en wat ons betreft de beste browser van de afgelopen jaren. De software is onder problemen naast je bestaande browser te gebruiken.
Download Google Chrome

2. Heb je geen chromecast?
Als je nog geen chromecast hebt en je toch Netflix of fotoboeken en filmpjes vanaf smartphone, pc, laptop of tablet op je tv wilt kijken…kopen! Ga je op reis? Neem dan je chromecast mee en plug deze op je vakantieadres in de tv. Als je thuis iemand op bezoek krijgt dan kan je die persoon ook via zijn of haar telefoon media op je tv laten casten.
Koop Google Chromecast

3. Download de Videostream for Google Chromecast app
Als je browser standaard met een website opent, open dan eerst een nieuw leeg tabblad. Zo niet klik dan op het App icoontje.

chromecast app pc

Klik op het webstore icoontje of ga gelijk naar https://chrome.google.com/webstore/category/apps

chromecast app pc

Zoek links boven in de store naar ‘Chromecast’ en klik vevolgens rechts op de Videostream for Google Chromecast app

Klik op de ‘Toevoegen aan Chrome’ knop en installeer deze Chrome browser app. Als je Windows 10 hebt krijg je waarschijnlijk een foutmelding bij het openen van de eerste film. Er wordt in een pop-up gevraagd of je de app bij wilt werken. Doe dit en binnen twee minuten kun je starten met casten.

4. Open de app en selecteer een film
Open een leeg tabblad en klik op Apps. Klik vervolgens op het Videostream for Google Chromecast app icoontje.

chromecast app pc

Klik op Video kiezen

chromecast app pc

chromecast app pc

Zoek het bestand op en klik deze aan en selecteer in het volgende scherm je Chromecast verbinding.

chromecast app pc

Het casten kan beginnen, veel plezier!