Hoe gevaarlijk is Donald Trump lees deze 17 veelzeggende Trump quotes

Hij is ongenuanceerd, doet walgelijke uitlatingen, komt negatief in het nieuws en toch lijkt ieder nieuws voor Donald Trump winst te zijn. De presidentsverkiezingen in de VS zijn steeds meer tot show geworden. En zo bekijken wij het ook. Niemand dacht dat Trump het zo ver zou schoppen maar nu de kans steeds groter wordt dat hij president wordt beginnen veel mensen zenuwachtig te worden.Want wat verwachten wij van de Amerikaanse president? Het is misschien wel de belangrijkste functie op aarde. Waarom? Omdat de VS het kloppend hart van de internationale economie is en achter de schermen voor stabiliteit en rust zorgt. En juist dat laatste is geen eigenschap van Donald Trump.

Zijn standpunt lijkt per impuls te wijzigen en hij roept de ergste dingen. Ik heb een aantal uitlatingen op een rij gezet:

 1. “Een extreem betrouwbare bron heeft mijn kantoor gebeld en gezegd dat Barack Obama’s geboortebewijs vervalst is”
 2. “Iets anders over terroristen is dat je ook hun families moet uitroeien. Als je de terrorist te pakken hebt moet je ook hun families uitschakelen”
 3. “Het concept Global Warming is door de Chinezen ontwikkeld met als doel om de VS minder productief te maken.”
 4. Over export naar China “Luister m*th*rf*ck*r, we gaan je 25% belasting rekenen”
 5. “De VS nodigt El Chapo, de Mexicaanse drugsbaron die net ontsnapt is uit voor een Amerikaans staatsburgerschap omdat onze ‘leiders’ geen nee kunnen zeggen”
 6. “Luiheid is een eigenschap van zwarte mensen. Kleurlingen die mijn geld tellen! Ik haat het.”
 7. Over John McCain “Hij is geen oorlogsheld. Hij is een held omdat hij gevangen genomen is. Ik hou van mensen die niet gevangen zijn genomen. Ok..ik vind het jammer om je de waarheid te moeten vertellen.”
 8. “Ik zag gisteren een overzicht. Er is zo veel olie, overal ter wereld. Ze weten van gekkigheid niet waar ze het moeten dumpen. En Saoedi ArabiĆ« zegt ‘Oh, er is te veel olie’. Denk je dat het je vrienden zijn? Het zijn onze vrienden niet!”
 9. “Vrije handel is verschrikkelijk. Vrije handel kan geweldig zijn maar alleen als je slimme mensen aan het roer hebt staan. Maar wij hebben domme mensen.”
 10. “Ariana Huffington is zowel van binnen als buiten lelijk. I begrijp volledig waarom haar vorige man haar voor een andere man verlaten heeft. Hij heeft een goede beslissing gemaakt”
 11. “Ik bouw een grote muur en niemand bouwt betere muren dan ik. Geloof me en ik bouw goedkoop. Ik bouw een grote muur op onze zuidelijke grens en zorg dat Mexico hiervoor betaald. Mark my words.”
 12. “Mexico stuurt mensen, maar niet de beste die ze hebben. Ze sturen niet mensen zoals jij en ik, maar mensen met problemen en die nemen ze mee naar ons. Ze nemen drugs en criminaliteit mee. En het zijn verkrachters…en sommige zijn denk ik wel goede mensen.”
 13. “Het grootste probleem is dat politiek tegenwoordig een schande is. Goede mensen gaan niet in de politiek”
 14. “Het vriest en sneeuwt in New York. We hebben Global Warming nodig!”
 15. “Ik denk dat de enige verschil tussen mij en andere kandidaten is dat ik eerlijk ben en mijn vrouwen mooier zijn”
 16. “Het punt is dat je nooit te hebberig kunt zijn”
 17. “Ik hou niet van losers”

Hoe kan iemand die zich vrouw- en homo onvriendelijk, racistisch en irrationeel impulsief uitlaat president worden? Wat doet dit met de mondiale stabiliteit en onderlinge verhoudingen? Veel mensen houden hun hart vast, hoe denk jij over Trump? Laat het ons weten.