De mooiste uitleg is toevalligerwijs van een buitenlandse website. Het Austalische Allrecipes laat zien hoe makkelijk het is om zelf thuis stroopwafels te maken. Maak het deeg en laat het op een warme plek in huis rijzen. Als dit klaar is maak je 10 gelijkgevormde bolletjes. Doe er 1 in het wafelijzer en klap deze dicht. Als de wafel klaar is snijd je hem met een 10 cm vorm op maat en moet je de wafel zo snel mogelijk door de helft snijden. Laat je de wafel eerst afkoelen dan is de kans dat hij breekt vrij groot. Pak 1 helft, smeer daar de stroperige vulling op en plak de andere helft daar bovenop. En de eerste stroopwafel is een feit.
Voor het deeg heb je nodig:
- 500g bloem
- 250g gesmolten boter
- 150g bastaardsuiker
- 4 1/2 theelepel gedroogde gist (2 zeven gram pakjes)
- 60ml lauwe melk
- 1 ei
Voor de vulling (stroop) heb je nodig:
- 350g schenkstroop
- 200g bruine suiker
- 50g boter
- 1 theelepel kaneel