Honderden posters steken in Breda een hart onder de riem

De stad Breda doet mee aan het wereldwijde project. Stay Sane, Stay Safe In de stad hangen nu honderden kleurrijke posters. Ze zijn bedoeld als ‘’een hart onder de riem’’ van alle Bredase zorgmedewerkers, vakkenvullers, pakketbezorgers, vuilnismannen en bewoners.

Stay Sane, Stay Safe is een initiatief van ontwerp studio Lennarts & De Bruijn en tekstbureau Over de schreef uit Den Haag. Via hun wesbite riepen ze ontwerpers wereldwijd op om posters te maken.

Gratis download voor iedereen
De posters worden als gratis download aangeboden aan iedereen die zijn medemens en zorgverleners wil steunen. Bijvoorbeeld door een poster voor het raam te hangen. Inmiddels ontwierpen ruim 900 ontwerpers uit 72 landen een poster voor het project.

De wereld snakt naar
Dennis Elbers, directeur Graphic Matters: “In deze gekke tijden wordt creativiteit meer dan ooit gewaardeerd – de wereld snakt naar vindingrijke en creatieve uitingen. Wij dragen ons steentje bij en bedelven Breda met deze positieve posters. Met dit project veranderen we de hele stad in een gigantische boodschap voor het algemene nut. Als we ons aan deze maatregelen houden, komt het allemaal goed.”

Het belang van beeldcultuur
Het Stay Sane, Stay Safe project past bij de ambitie van Graphic Matters om iedereen stil te laten staan bij het belang van beeldcultuur in onze maatschappij, en zoveel mogelijk mensen te bereiken met actuele en herkenbare inhoud. En omdat posters nu eenmaal op straat horen volgens de organisatie ontstond er een samenwerking. Graphic Matters selecteerde 12 posters die de huidige crisis op een treffende manier verbeelden en liet deze door de stad verspreiden in 275 frames van Centercom.

Internationaal festival
Graphic Matters organiseert eens in de twee jaar een internationaal festival over grafisch ontwerp, met een programma van tentoonstellingen, workshops, talkshows en events. Hiernaast worden er door het jaar heen verschillende projecten in de openbare ruimte georganiseerd, waarbij de focus ligt op actualiteiten, nieuw talent en de rol van ontwerpers in de samenleving.

Deelnemende ontwerpers

Humo Estudio (ES), Perry Rowe (GB), Cachete Jack (ES), Steve Gavan (AU), Sebastian Pren (RO), Studio Noord Oost (BE), Thomas & Jurgen, Olivier van Zummeren, Pony Design Club, Stas Tuchinsky en Lennarts & De Bruijn (NL)
Artikel links