Houtsnippers verspreid en de Makkelijke Moestuinbakken gevuld

Het begon zaterdagochtend vroeg en brrrrr wat was het nog eventjes koud. Ik ben gestart met het verrijden en verdelen van 3 m2 houtsnippers. Vanaf 11:00 werd ik daarbij geholpen door de kids. Die natuurlijk iedere keer ook een ritje in de kruiwagen wilden meepikken.


Wat gaat er in Makkelijke Moestuin bakken
In een bak van 120 bij 120 cm2 gaat 288 liter Moestuin Mix. Deze bestaat uit drie gelijke delen namelijk: turfmolm, compost en vermiculiet. Ik gebruik een kruiwagen van 60 liter wat betekent dat in deze bak van iedere component anderhalve kruiwagen wordt gestort.

De moestuinbak van 60 x 240 cm2 heeft exact dezelfde inhoud als de bak hierboven. Daar gaat dus hetzelfde in. Dan heb ik nog 3 bakken van 120 x 240 cm2. Deze bakken zijn twee keer zo groot als de eerste vierkante variant. Daar gaat dus van iedere component de inhoud van 3 kruiwagens in.

Van turfmolm en compust heb ik een 1100 liter laten komen, iets meer dan 1 m3. De bakken zijn daarmee gevuld, vermiculiet tik ik de komende week op de kop zodat we echt kunnen starten met mixen.