Ilocal.nl Local search in Nederland

ilocal de lokale zoekmachine.
ilocal de lokale zoekmachine.

De locale bedrijvenzoekmachine bestaat al weer dik één jaar. Ilocal focust zich op ‘local search’, het beschikbaar maken van lokale informatie. Dat er behoefte is aan een eenvoudige manier om lokaal te zoeken blijkt wel uit de groei van ilocal

Met gemiddeld ruim 750.000 zoekopdrachten per week, brengt ilocal circa 400.000 contacten per maand tot  stand. Tussen (lokale) ondernemers en klanten. Bezoekers kunnen eenvoudig bedrijven in de buurt vinden. Bij die bedrijven kunnen zij direct offertes aanvragen, informatie opvragen en gratis met het bedrijf bellen. Ruim 900.000 Nederlandse bedrijven staan met hun naam en uitgebreide adresgegevens op ilocal.nl. Daarnaast staan ook alle Belgische en Luxemburgse bedrijven online. Ook bedrijven die geen website hebben zijn eenvoudig vindbaar.

Ilocal heeft in korte tijd veel bereikt. Zo maakte Koninklijke Wegener NV op 22 februari bekend een belang te nemen in het jonge bedrijf. Ilocal is een Europees initiatief en is gestart in Nederland, België en Luxemburg. Naar verwachting zullen op korte termijn andere Europese landen volgen. Ilocal  wil zich profileren als de slimste lokale zoek- en vindmachine met de meest geavanceerde zoektechnologie.

Bron: ilocal.nl

Artikel links