Jaarprogramma Plusdag Spoorwegmuseum van Orint Express tot Maliebaan

Murderon the Orient Express
Murderon the Orient Express

Iedere derde dinsdag van de maand staat het Spoorwegmuseum in het teken van de ‘Plusdag’. Op deze dagen is er een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere geïnteresseerden

‘Murder on the Oriënt Express’.


Op dinsdag 20 februari haakt de ‘Plusdag’ aan bij de onlangs uitgekomen remake van de film ‘Murder on the Oriënt Express’. Eén van de acteurs van het museum neemt bezoekers mee in het originele dinerrijtuig van de Oriënt Express en vertelt daar verhalen over reizen met deze beroemde trein.
Het dagprogramma wordt gecompleteerd met een rondleiding, theatervoorstelling en een presentatie over de werking van de stoomlocomotief. Aan het Plusdagprogramma zijn geen extra kosten verbonden, het programma is ook gedeeltelijk te volgen.

Plusdag programma dinsdag 20 februari:
11.30 uur Rondleiding door het museum
14.00 uur ‘Murder on the Oriënt Express’: verhaal en kijkje in de Oriënt Express
14.30 uur Theatervoorstelling over Oriënt Express
15:00 uur Hoe werkt een stoomlocomotief? (presentatie)

Entree Spoorwegmuseum (incl. Plusdagprogramma): €17,50 (>4 jaar). Museumkaart gratis.

De Plusdag vindt plaats iedere derde dinsdag van de maand. De thema’s van de Plusdagen in 2018 zijn:

20 maart 2018: Stoom
Dit jaar is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, de maand maart staat in het teken van het erfgoed van energie en aandrijven De stoomlocomotieven van het museum staan daarom centraal tijdens de Plusdag (in het weekend van 17 en 18 maart zal stoomlocomotief De Arend onder stoom gebracht worden).

17 april: Vorstelijke reizen
Met Koningsdag in het vooruitzicht wordt in de koninklijke wachtkamer dieper ingegaan op het vorstelijk reizen per trein.

15 mei en 19 juni: 50 jaar NS Design
Op 26 mei is het precies 50 jaar geleden dat NS zijn nieuwe logo introduceerde. Het museum zoemt in op de achtergronden van de invoering van de NS huisstijl en het beroemde logo.

17 juli en 21 augustus: Treinmodellen
Op 4 juli opent het Spoorwegmuseum het Modellenmagazijn, een geheel nieuwe presentatie van de unieke collectie treinmodellen van het Spoorwegmuseum. Een kijkje achter de schermen.

18 september: Prinsjesdag
Op Prinsjesdag wordt in de koninklijke wachtkamer dieper ingegaan op het vorstelijk reizen per trein.

16 oktober: Strikkershuis
In 2015 opende het Spoorwegmuseum op haar terrein de herbouwde stationschefwoning uit Bilthoven, vernoemd naar de eerste bewoner Heinrich Strikkers. Speciale rondleiding door het Strikkershuis met verhalen over de stationschef en zijn dienstwoning.

20 november: Station Utrecht Maliebaan
Over de historie van het prachtige Maliebaanstation, de huidige entree van het Spoorwegmuseum.

Artikel links