Je kunt nu Photoshop CS met video voorbeelden via 50plusser.nl leren

Leer Photoshop CS door middel van stap voor stap lessen met video voorbeelden. De eerste 10 lessen staan live. Inclusief een link naar de downloadpagina voor de 30 dagen gratis proefversie van de software.

Lessen
_
_
Les 1
_


Photoshop CS, een introductie


_
Download de 30 dagen gratis proefversie van Photoshop via de onderstaande link en volg alle lessen van deze cursus. In deze les ontdek je alle hoofdonderdelen van de software zodat je in de volgende les snel van start kunt met een echte oefening. Bij iedere 5 nieuwe lessen die worden gepubliceerd is de eerste altijd voor iedereen zichtbaar, de overige alleen voor Plusleden.


_


__
Les 2
_


Selecteren, selectie omdraaien en een achtergrond zwart/wit maken


_
Selecteer een appel aan de boom met je Magnetische Lasso gereedschap. Draai de selectie om en geef de achtergrond een zwart/wit kleur. Probeer hetzelfde maar bewerk dan de achtergrond met een filter.


_


__
Les 3
_


Rechthoekig selectiekader, lagen, laagstijlen, slagschaduw en tekst


_
Knip een selectie van je foto met het gereedschap Rechthoekig Selectiekader als nieuwe laag uit. Geef deze laag slagschaduw en leg er een kleur met laagstijlen overheen welke je vervolgens in dekking vermindert. Open als bovenste laag een tekstlaag. Dupliceer deze laag, roteer hem verticaal en geef hem transparantie. het resultaat is een spiegeleffect. Het eindproduct van deze les is niet erg mooi. Maar de verschillende technieken die behandeld worden zijn een goede oefening waarmee je snel veel facetten van de software onder de knie krijgt.


_


__
Les 4
_


Opslaan als PSD project of als JPG fotobestand


_
Sla je project op als PSD en behoud het bewerkbare bestand met lagen, filters en andere instellingen zodat je deze op een later tijdstip opnieuw kunt bewerken. Bijvoorbeeld omdat gebruikte tekst niet meer relevant is. Wil je een fotobestand van je project maken. Gebruik dan de ‘Save for web’ functie en sla je foto al dan niet met compressie als .Jpg op.


_


__
Les 5
_


Een uitknipmasker met tekst en foto maken


_
Leer hoe je een uitknipraster maakt zodat je tekstlaag gevuld wordt met de inhoud van de laag daarboven. In dit geval de foto van een bloem. Maak vervolgens een nieuwe laag voor je achtergrond. Bewerk daarna de laagstijl van je tekstlaag door ‘Gloed buiten’ te gebruiken.


_


__
Les 6
_


Verwijder objecten met het gereedschap Kloonstempel


_
Je hebt de perfecte foto gemaakt alleen dat ene object staat er op. Dit kan een vuilnisemmer, mens of in dit geval een paaltje zijn. In deze les zie je hoe je een Amsterdams paaltje kunt verwijderen en de achtergrond door kunt laten lopen alsof het object er nooit is geweest.


_


__
Les 7
_


Perfect een persoon met lang haar selecteren, uitknippen en van een nieuwe achtergrond voorzien.


_
Selecteer één of meerdere personen met gereedschap Magnetische lasso. Optimaliseer de selectie rond de randen, vooral bij vrouwen met lang haar met ‘Rand verfijnen’ en plak de selectie op een nieuwe achtergrond.


_


__
Les 8
_

Rode ogen verwijderen


_
Gebruik het standaard gereedschap ‘Rode ogen verwijderen’ om de gelijknamige actie uit te voeren. Een korte simpele les maar wel handig dat je deze optie weet te vinden.


_


_

_
Les 9
_

Regenboog ogen maken


_
Door gebruik van je penseel, kleurenkiezer, Gaussiaans vervagen en een laagstijl creëer je het regenboog oog effect binnen 5 minuten!


_


_

_
Les 10
_

Perfecte cirkel selecteren uitknippen en met transparante achtergrond opslaan


_
Gebruik je linialen, trek snijlijnen, selecteer een perfecte cirkel met ‘Ovaal selectiekader’. Keer de selectie om en verwijder de achtergrond. Leer vervolgens hoe je via ‘Save for web’ als .Gif of PNG24 bestand op kunt slaan.


_


_