Judith Prins Tuinorchideen

Judith Prins, Winterharde Tuinorchideeën
Judith Prins, Winterharde Tuinorchideeën

Judith Prins heeft in haar jarenlange zoektocht naar winterharde tuinorchideeën een aantal fantastische exemplaren weten te bemachtigen. In eerste instantie voor haar eigen tuin maar sinds een aantal jaar  kweekt ze deze ook in haar laboratorium. U kunt een aantal exemplaren op haar website bekijken en zelfs voor uw eigen tuin bestellen.

Onderstaand een stuk van de welkoms tekst op haar website:


“ Nog voordat onze tuin op de tekentafel gestalte kreeg, hadden we al enkele plekjes in ons hoofd, waar winterharde Orchideeën zouden moeten groeien. Nu zo’n 14 jaar verder hebben we met veel vallen en opstaan een redelijk sortiment winterharde Orchideeën in onze tuin staan, die elk jaar terugkomen. Al in het najaar, maar meestal in het vroege voorjaar, zoeken we de groeipunten op, die in mei, juni zullen bloeien.

Het fascineert ons telkens weer om planten te hebben, die het in de natuur moelijk doen, of die met uitsterven bedreigd worden, maar in je eigen tuin kan laten groeien, bloeien en zelfs uitzaaien. Het is voor ons vrij lastig geweest om een redelijk sortiment tuinorchideeën te bemachtigen.

We zochten niet alleen planten uit West-Europa, maar ook planten, die op dezelfde breedtegraad of onder dezelfde klimatologische omstandigheden konden groeien.
We hebben heel Europa doorgereisd om zoveel mogelijk bij bonafide kwekers planten te kopen of te ruilen. Het meeste plezier hadden we van planten, die groot genoeg waren om direct te kunnen bloeien en, minstens een jaar in de pot stonden. Een bijkomend probleem is het feit, dat alle Europese, maar ook veel Amerikaanse en Aziatische orchideeën, die in het wild voorkomen, wettelijk beschermd zijn.

“Orchideeën in de natuur, bewonder ze, fotografeer ze, maar blijf er vooral van af”

Vanuit deze optiek zijn we jaren geleden al begonnen om deze orchideeën in ons laboratorium te zaaien en dus te vermeederen. Eerst als hobby, maar sinds januari 1997 als een klein bedrijfje, dat als doel heeft winterharde orchideeën te vermeerderen, te verkopen en door de mogelijkheid van uitzaaien, het orchideeën bestand in Nederland te vergroten.”

Bezoek de website van Judith Prins door op de onderstaande link te klikken.

Bron:
Artikel links