Kampeer en Caravanbeurs 2012

Een leuk kleintje.
Een leuk kleintje.

Ik was een van de gelukkigen die van 50plusser.nl een vrijkaart won voor een gratis bezoek aan de kampeer en caravanbeurs in de jaarbeurs in Utrecht van 19 t/m 23 oktober.

Op naar Utrecht dus!

Trigano, een kleintje voor kleintjes!
Trigano, een kleintje voor kleintjes!

Na 20 jaar kamperen in steeds iets grotere tentjes gaan we nu al weer ongeveer 10 jaar jaarlijks op vakantie met onze, nu al weer de tweede, tweedehandse ERIBA- touring Familia 310. Een klein maar praktisch sleurhutje. We kamperen dus graag en niet in minst vanwege de betaalbaarheid.

Zodra je de beurshal binnenstapt merk je direct dat geld niet voor iedereen een rol speelt bij de overweging om te gaan kamperen. Er is een overweldigend aanbod van zeer luxe Caravans en Campers die je al glimmend tegemoet stralen en daar lijkt aardig wat belangstelling voor te zijn.

Mijn interesse ligt meer bij de kleinere caravans en als je zoekt zijn die er ook wel te vinden. Als je altijd met een tent gekampeerd hebt kies je meestal in eerste instantie voor een kleinere caravan. Je hebt er niet ook nog eens een grote trekauto voor nodig en een kleine caravan biedt al veel meer comfort dan een tentje, vooral als het weer wat minder is. Ik bezocht de stands van ERIBA, Trigano en Tabbert voor gelijksoortige kleintjes die toch allemaal weer hun eigen voor en nadelen hebben. De prijzen voor de kleintjes vielen me erg tegen. Ben je op zoek naar een caravan dan kan ik me voorstellen dat men al snel voor groter, ruimer en luxer kiest want een ERIBA touring 310 bij voorbeeld kost al gauw evenveel als een veel groter broertje.

Veel tentkampeerders stappen in eerste instantie over naar een vouwwagen, een kampeermiddel tussen een caravan en een tent in. Op de beurs was ook dit segment vertegenwoordigd. Moderne vouwwagens hebben ook veel kampeergenot te bieden. Mijn bewondering gaat uit naar de Holtcamper, een stoere vouwwagen voor actieve kampeerders met een sportieve uitstraling en een vernuftige vormgeving. Dit Nederlandse merk doet veel aan innovatie zo te zien.

Wij blijven voorlopig nog maar even op pad gaan met ons ERIBA-tje. De luxe die we ons tegenwoordig veroorloven was de aanschaf van een speciaal voor dit type caravan ontworpen Unico Verona luifel/voortent. Staan we ergens langer dan enkele dagen dan staat ie er voor en hebben we veel meer leefruimte zonder het kampeergevoel kwijt te raken.

Toch wel leuk op de beurs te kunnen constateren dat we eigenlijk heel tevreden zijn met wat we al hebben.

Oh ja, ook de gratis Best Deal Campingcard was op de beurs vertegenwoordigd. Steeds meer campings zijn er bij aangesloten en geven buiten het seizoen zeer aantrekkelijke kortingen. Mijn interesse voor het volgend voorjaar? Camping Val d’ Emeraude, staat voor natuur, rust en héééééél vééééééél ruimte. De camping ligt op de zuidelijke helft van de groene vallei in het hart van de echte Belgische Ardennen waardoor heen het riviertje ‘de Vierre’ kronkelt. De plaatsen zijn enorm groot en hebben een geweldig uitzicht. Wil u er echt even tussen uit en genieten van de natuur, de rust en de ruimte die Val d, Emeraude u kan bieden, dan bent u van harte welkom. Best Deal Camping Card-houders opgelet: Op vertoon van uw Best Deal Camping Card ontvangt u bij een diner voor 2 personen een heerlijk flesje wijn gratis! Geldig in de periode: 1-9 t/m 30-11 2013, dus het kan nog.

Klein en betaalbaar.
Klein en betaalbaar.

ERIBA touring 310 familia vernieuwd.
ERIBA touring 310 familia vernieuwd.

Holtkamper, een stoere vouwwagen.
Holtkamper, een stoere vouwwagen.

Holtcamper vouwwagen, fraaie vormgeving, topkwaliteit.
Holtcamper vouwwagen, fraaie vormgeving, topkwaliteit.

Voortenten voor ERIBA touring modellen.
Voortenten voor ERIBA touring modellen.

Op naar de kampeer en caravanbeurs.
Op naar de kampeer en caravanbeurs.

Artikel links