KBO-PCOB blij met kabinetsbesluit tot ruimere bezoekregeling verpleegh

thuiszorg
thuiszorg

De proef in 26 verpleeghuizen heeft geleid tot het verruimen van de bezoekersregeling. Dat stelt KBO-PCOB. Ze wijst erop dat de versoepeling alleen zal gelden voor verpleeghuislocaties die dat zelf willen. Ook moeten ze nog steeds vrij zijn van coronabesmettingen.

Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: “Menig verpleeghuisbewoner én naasten snakken naar deze verruiming. De behoefte aan contact, uiteraard onder de juiste veiligheidsvoorwaarden, is groot.”

Proef legde basis
De proef met verruimde bezoekersmogelijkheden bij 26 verpleeghuizen, waarbij één vaste bezoeker per inwoner naar binnen magen die sinds twee weken loopt.
Deze legde een basis gelegd voor de nu aangekondigde versoepeling. Vanderkaa: “Natuurlijk moeten we alle veiligheidsmaatregelen in acht
nemen, het blijft per slot van rekening een kwetsbare groep. Maar met maatwerk laten we zien dat het wel degelijk kan. We hopen dat er hierna snel nieuwe stappen volgen, want daar is grote behoefte aan.”

Senioren thuis
Ook voor senioren thuis had het kabinet nieuws. Zo mag er straks meer bezoek thuis ontvangen worden en kunnen ouderen weer gebruik gaan maken van de dagbesteding.
Vanderkaa: “Dit betekent voor veel senioren en hun mantelzorgers verlichting na een lange en zware zorgperiode. KBO-PCOB ontvangt hierover veel signalen. We zijn blij dat we niet tevergeefs deze berichten met het kabinet gedeeld hebben.”

KBO-PCOB

Seniorenorganisatie KBO-PCOB heeft een kwart miljoen leden en 800 plaatselijke afdelingen. KBO-
PCOB vormt hiermee een netwerk van senioren die betrokken en van betekenis zijn voor elkaar en voor de samenleving.
Artikel links