Kerstboodschappen met n druk op de knop

Online boodschappen doen is een trend. Er wordt in verschillende onderzoeken voorspeld dat we in de toekomst steeds meer, van onze meubels tot de wekelijkse boodschappen, via internet bestellen. Dit jaar is het zelfs al mogelijk om de boodschappen voor een compleet kerstdiner thuis te laten bezorgen. De start-up HelloFresh bezorgt de recepten en alle ingrediënten voor een luxe driegangen- kerstdiner met één druk op de knop bij je thuis

hello fresh

December is een drukke maand. Het kerstdiner betekent vaak veel gasten, tijdrovende voorbereidingen en weinig tijd voor jezelf. HelloFresh speelt in op de nieuwste online trend en heeft een kerstmenu ontwikkeld dat via internet te bestellen is. Alle ingrediënten hiervoor en het recept waarin alle voorbereidingen stap voor stap worden uitgelegd worden vervolgens vlak voor kerst aan huis bezorgd.

Geen gedoe met boodschappen
“Mensen besteden vaak uren aan het organiseren van het kerstdiner” zegt Maartje Frederiks, oprichtster van HelloFresh. “Ik ren zelf ook van dat ene zaakje waar lekkere stokbroden te koop zijn, naar het andere winkeltje waar ze net dat ene bijzondere ingrediënt verkopen.” HelloFresh neemt je die stress uit handen: het menu staat al vast en de boodschappen worden voor je gedaan. Het leukste gedeelte van het kerstdiner mag je zelf doen: koken en opeten!

hello fresh

Kerstmenu
Het kerstmenu bestaat uit drie uitgebreide gangen. Het diner begint met een bisque van Noordzeegarnalen, gevolgd door een rollade van Twents kalfsvlees gevuld met truffeltapenade. Het dessert is een luchtige mascarpone met in cognac gemarineerde grapefruit. De gerechten worden gemaakt van verse en bijzondere ingrediënten van verschillende leveranciers. Veel van de producten in de Kerstbox, zoals de rollade, de garnalen en de bospeen, komen van Hollandse bodem. Bovendien bevat de box verse kruiden zoals dragon, bieslook en peterselie.

HelloFresh
HelloFresh verkoopt de Kerstbox naast haar reguliere assortiment. Het bedrijf bezorgt wekelijks een box met gezonde recepten en verse ingrediënten bij mensen in heel Nederland aan huis. HelloFresh is in februari 2012 opgericht en is in het afgelopen half jaar sterk gegroeid. De onderneming begon met één soort box. Inmiddels verkoopt ze ook vegetarische boxen, fruitboxen en nu ook de Kerstbox. HelloFresh verwacht enkele honderden gezinnen dit jaar te helpen met het kerstdiner.