Keukenhof blijft in 2020 dicht, maar is te zien in MAX Vandaag

Wegens de maatregelen van de Nedferlandse overheid gaat Keukenhof in 2020 miet open. De medewerkers en partners reageren verslagen. Een jaar lang werkten ze aan de voorbereidingen. Ze plantten maar liefst 7000 bloembollen. Het is een hard gelag. Om nog maar te zwijgen van de financiële gevolgen,

Er zijn dit jaar geen inkomsten terwijl het grootste deel van de kosten al is gemaakt. De continuïteit van Keukenhof komt echter niet in gevaar. Het verlies gaat verder dan alleen Keukenhof.
Het raakt niet alleen de 1.300 tijdelijke medewerkers, maar ook mensen die werken in het busvervoer, het toerisme en in de bloembollen – en bloemensector zelf.

Keukenhof opent nu virtueel
In de maanden voorafgaand aan de lente is hard gewerkt om bezoekers een mooie ervaring te bieden. Het park komt al mooi in bloei en wordt in de komende weken alleen nog maar mooier.
Keukenhof laat dit graag zien aan de mensen onder het motto ‘Als mensen niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen we Keukenhof naar de mensen’. Zo gaat Keukenhof Virtueel Open. Dat betekent prachtige beelden van Keukenhof 2020, uitleg van de tuinmannen of andere mensen die laten zien hoe mooi het park is.


”Keukenhof is het internationale showvenster voor de sierteelt dat we samen met honderden sierteeltbedrijven maken. Op deze manier kunnen we mensen betrekken bij Keukenhof en blijven we het visitekaartje van Holland en van de sierteeltsector’, zegt Keukenhofdirecteur Bart Siemerink.


Omroep MAX
Omroep MAX en de directie van Keukenhof hebben besloten de kijker alsnog mee te nemen naar Keukenhof, om tóch al het moois met iedereen te kunnen delen. De komende periode vinden de opnames plaats. Wanneer MAX door Keukenhof te zien zal zijn, wordt later bekendgemaakt.
Op deze manier kan iedereen alsnog genieten van al het moois dat Keukenhof te bieden heeft. Door middel van reportages van Jan Slagter en schitterende (drone)beelden, vormgegeven met prachtige muziek, wordt het grootste lentepark ter wereld in beeld gebracht.


Keukenhofdirecteur Bart Siemerink: “We hebben een prachtig park dat steeds mooier tot bloei komt. Dat gaan we de komende weken via verschillende (online) kanalen laten zien onder het motto ‘Als jij niet naar Keukenhof kunt komen, brengen we Keukenhof naar jou’.”


MAX door Keukenhof

Uitzenddatum wordt later bekendgemaakt

Presentatie: Jan Slagter


Artikel links