Kinderfilmfeest in de Brabantse filmtheaters van za 13 tot en met zo 2

Iets leuks met de kleinkinderen ondernemen? In de herfstvakantie zijn de mooiste, spannendste en leukste kinderfilms te zien in de Brabantse filmtheaters. En dat niet alleen, er is bij verschillende filmtheaters van alles te doen. Knutselen, een interactieve installatie en een workshop acteren of animatie bijvoorbeeld.

kinderfeest

Nieuw dit jaar is Kids Only. Een speciaal programma voor kids vanaf 9 jaar. Met toffe films, hippe muziek en lekker eten. Natuurlijk is de Opa & Omadag er ook weer dit jaar op maandag 15 oktober. Deze gezellige dag is altijd een succes en mag uiteraard niet ontbreken. Ook aan de allerjongsten is gedacht. Wie is er nou niet opgegroeid met de prentenboeken van Pieter Konijn of Kikker? Kom naar deze prachtige verhalen kijken die tot leven komen op het grote doek tijdens de speciale peuterochtenden. Kan jij niet meer wachten? Wij ook niet. Tot in het filmtheater!

Elf kinderfilms zijn er dit jaar geprogrammeerd voor het kinderfilmfeest. Voor de jongste kijkers vanaf 2 jaar tot kinderen vanaf 9 jaar. Voor ieder wat wils. En kom je net uit de bioscoopzaal dan is er van alles te doen. Lekker swingen en gek doen voor de Freakmachine. Dat is een installatie die stukjes van iedereen door elkaar husselt en zo ‘freaks’ maakt. Wil je zelf aan de slag met film maken? Dat kan. Knip, plak en knutsel je decor en acteurs in elkaar en maak je eigen animatiefilm. Of sta je liever voor de camera? Dan moet je bij de workshop acteren zijn. Misschien wordt je wel ontdekt…

Films
Op het programma oogstrelende animatiefilms als Arrietty (J 2011, H. Yonebayashi) over een meisje ter grootte van een mensenduim die onder de vloer van een herenhuis woont. Of Lotte en de Maansteen (EST 2012, H. Ernits/J. Poldma) met het meisjeshondje Lotte dat op een avontuurlijke expeditie gaat met haar doldwaze oom. Maar ook Vakantie in Eigen Land (NL 2011, H. Smitsman) waarin Saskia dit jaar niet op vakantie gaat naar Portugal, maar in Nederland blijft. Op de camping ontmoet ze Dukker, een hele leuke zigeunerjongen.

Kids Only
Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar is er het Kids Only evenement. Met de films Superechte Liefde (N 2011, S. Sewitsky) over Anne die jongens maar stom vindt. Tot Jørgen in de klas komt… En Ice Dragon (S 2012, M. Högdahl) waarin Mick moet verhuizen naar een andere stad en daar weer nieuwe vrienden moet maken. Maar ook is er een workshop acteren door theatergezelschap De Kwekerij. In de pauze speelt een dj hippe muziek en is er lekker eten. Maar het mooiste komt nog. Je ouders mogen niet mee. Kids only! Voor programma en meer informatie kijk op www.bkkc.nl/kidsonly.

Locaties
Chassé Cinema in Breda, Plaza Futura in Eindhoven, Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch, Filmtheater De Bussel in Oosterhout, Cultuurpodium Groene Engel in Oss, Filmtheater Fanfare in Oudenbosch, Filmfoyer Tilburg en Theater De Leest in Waalwijk.